İngiliz gazete Daily Mail'de yayımlanan analiz haberde, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Maraş merkezli depremler nedeniyle desteğin azaldığına dikkat çekilirken anketlerde Kılıçdaroğlu'na karşı 10 puan geride olduğu değerlendirmesi yapıldı. Gazetenin analizinde, 14 Mayıs seçimlerinde 20 yıllık iktidarının sona erebileceği belirtildi.

Daily Mail'de dikkat çeken analiz: Anketlerde geride olan Erdoğan'ın iktidarı sona erebilir
Fotoğraf: AA

HABER MERKEZİ

Türkiye'de 14 Mayıs tarihinde yapılacak Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri dış basının da gündeminde yer alıyor. İngiltere'de en çok okunan gazetelerden Daily Mail, seçimlere yönelik dikkat çeken bir analiz habere yer verdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 20 yıllık iktidarının, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma ve yardım çalışmalarındaki başarısızlık nedeniyle çöken destek nedeniyle seçimler öncesinde tehlikeli bir duruma geldiği değerlendirmesi yapıldı.

Chris Jewers tarafından kaleme alınan analizde, Erdoğan'ın üçüncü kez iktidarda kalmak istediğine vurgu yapılarak, anketlere de dikkat çekildi.

Erdoğan'ın, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karşısında 10 puan geride olduğu belirtildi. 14 Mayıs'ı birçok kişinin Türkiye'nin tarihindeki, 'en önemli seçim' olarak gördüğü ifade edilerek, Erdoğan'ın 20 yıllık iktidarının sona erebileceği belirtildi.

Haberde, Türkiye'de depremlerin yanı sıra Suriye'den gelen milyonlarca sığınmacı ve hayat pahalılığı krizinin de önemli gündemler olduğu kaydedildi.