Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi daire başkanı için önce onlarca kişiyi eledi. Giriş sınavında ise daire başkanına yüksek not vererek diğer aday saf dışı bırakıldı.

Daire başkanını atamak için her yolu denediler

Buse İlkin YERLİ

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi 22 Nisan’da öğretim üyesi alımı için ilan yayımladı. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Turizm İşletmeciliği Programı için verilen ilanda “Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği veya Rekreasyon Yönetimi alanlarının birinde yüksek lisans yapmış olmak” şartları arandı. Dün bu bölüme üniversitede daire başkanı olarak görev yapan Harun Çöpür’ün atandığı üniversite tarafından duyuruldu.

İlan metninde ilk olarak bölüme başvuracak adayların "İlan edilen kadro derecesine atanabilmek için gerekli şartları taşımak" kuralını taşımaları gerektiği belirtildi. Bu sayede ilana başvuran 84 kişi elendi. Bölüme girebilmek için yapılan giriş sınavına sadece 4 kişi girme hakkını kazandı. Bu 4 kişiden ikisi sınava girmedi. Yine de Harun Çöpür dışında bir kişi daha bu bölüme başvurdu. Müjde Bekdaş isimli kişi hem ALES puanında hem de mezuniyet notunda Çöpür’den önde olmasına rağmen giriş sınavında düşük puan verilerek elendi. ALES’ten 82,8 puan alan Bekdaş’ın mezuniyet notu ise 82,2’ydi. Çöpür’ün ise ALES puanı 70,8, mezuniyet notu ise 59,4’tü. Buna karşın giriş sınavında Çöpür’e 81, Bekdaş’a 35 puan verildi. Bu sayede de Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Harun Çöpür’ün bölüme ataması gerçekleşti.

daire-baskanini-atamak-icin-her-yolu-denediler-1016440-1.
Harun Çöpür