Dallas Mavericks'in sahibi Mark Cuban, George Floyd'un polis tarafından öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada "Sevgili Beyazlar: Değişmesi gereken bizleriz" dedi

Dallas Mavericks'in sahibinden 'George Floyd' mesajı: Değişmesi gereken beyazlar

Dallas Mavericks'in sahibi Mark Cuban, ABD'de George Floyd'un polis tarafından öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

Twitter hesabından Emerson Koleji Başkanı M. Lee Pelton'ın açık mektubunu alıntılayan Cuban, 'beyazların değişmesi gerektiğini' vurguladı.

Cuban paylaşımında, "Sevgili Beyazlar: Değişmesi gereken bizleriz. Bu tek bir adamın hikâyesi değil. Bu yüzden sorun bizimdir. Bizim, yaptıklarımızı değiştirmek için kendi yolumuzu bulmamız gerekiyor. Hızlı bir çözüm olmayacak. Bu ahlaki bir sorumluluk" ifadelerini kullandı.

"Eskiden insanlara eşit davranmanın herkese aynı davranışı yapmak anlamına geldiğini düşünürdüm" diyen Cuban, "Bir matematik denklemi gibi. Ama yanılmışım. İnsanlara eşit davranmanın kim olduklarına ve neleri tecrübe ettiklerine göre onlara eşit miktarlarda saygı göstermek anlamına geldiğini öğrendim" şeklinde konuştu.

Mark Cuban, 'Black Lives Matter' (Siyahların Hayatı Önemlidir) hareketine verdiği destekle biliniyor. NBA'de bazı oyuncular, George Floyd protestolarına katılmak için sokaklarda yürüdü ve Cuban ile bazı Dallas oyuncuları da protestolara katıldı.