Ligde cumartesi mesaisi... Bir tarafta ev sahibi Galatasaray, öbür köşede İstanbul Başakşehir. Geçen hafta Fenerbahçe’ye Kadıköy’de kaybederek başkanının da tabiriyle geleneği bozamayan lider, kendisine ters gelen rakibi karşısında kazanmak istiyor. Aslan şampiyonluk, deplasman ekibi de dördüncülük için galibiyet kovalıyor.

Cezalı Burak’ın yokluğunda Umut’a ileride yer veriyordu Hamza Hamzaoğlu. Derbide ilk 11’de düşünülmeyen Bruma ile Yasin de sahadaydı. Ligin en az gol yiyen takımını yöneten Abdullah Avcı’nın planladığı kontraları bulup bulamayacakları merak ediliyordu. Arena’daki 100. maç hızlı başladı. Visca biraz daha dikkatli olsa tabela 20. saniyede değişebilirdi. Sağdan yüklenme sırası Aslan’a gelmişti. İlk dakikalarda Sabri’nin yaptığı ortalar pek parlak değildi. 22’de deneyimli futbolcu iyi kesiyor, Yasin dokunamıyordu. Hemen akabinde Visca iki pozisyondan yararlanamıyordu. Olcan’ın kanadı yine tehlike sinyalleri veriyordu.

38’de Başakşehir üç pasta kaleye geldiyse de Alparslan’ın şutu direği yalamıştı. 43’te Aslan öndeydi. Organize gelişen akında Sabri’nin ortasına Selçuk voleyi harika yapıştırmıştı.

2. yarı çok şeye gebeydi
Sakatlanan Sabri’nin yerine Tarık ikinci yarıya başlıyordu. Başakşehir penaltı beklerken, 49’da iki farklı geriye düşüyordu. Mossoro’nun yerde kaldığı pozisyonun devamında Yasin Umut’a ‘al da at’ de demişti. 65’te Yasin sert vuruyor, Volkan güzel çeliyordu. Haliyle de akıllarımıza derbinin son dakikalarındaki pozisyon düşüyordu.

Bu güzel şuttan sonra Hamza Hoca Yasin’i kulübeye çekerken, çizgide gönlünü almayı ihmal etmemişti. 71’de Selçuk’un yerde kaldığı pozisyonda Başakşehir devam etmişse de Mahmut köşeyi görememişti. 79’da duran topta kafayı vuran Mehmet Batdal eski takımını üzmüştü: 2-1.

82’de Galatasaray organize geliyor, Bruma bitiremiyordu. 85’te skora eşitlik geliyordu. Visca’nın şutunu Muslera ancak çelebiliyor, Cenk boş kaleyi buluyordu. Uzatmalarda Muslera kırmızıdan ucuz kurtuluyordu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, Aslan zirve yarışında çok önemli bir 2 puan kaybetti. Hamza Hoca’nın akıl almaz Yasin değişikliği şampiyonluğa mâl olmuş olabilir.