Aydınlık gazetesinde ‘dama’ oyununa dair köşe hazırlayan Ahmet Murat Çelik, Soylu-Peker tartışmasında Soylu’nun yanına saf tuttuğunu yazdı, “Vatan olmadan dama olmaz. Biz damamızı huzur ve güven içindeki yurdumuzda icra etmek için kaya gibi dimdik durmasını biliriz” dedi.

‘Damacılar’dan Peker’e karşı Soylu’ya destek hamlesi: Vatan olmadan dama olmaz

Vatan Partisi’nin yayın organı Aydınlık Gazetesi’nde, “Dama” köşesini hazırlayan Ahmet Murat Çelik, “Damacılar önce vatan diyor” başlıklı yazısında, Türkiye’deki güncel siyasi tartışmalara değindi.

Organize suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla ilgili iddialarına değinen Çelik, konuyla ilgili “damacıların sesini yansıttı.”

“BİZLER DAMA TOPLULUĞU OLARAK…”

Ahmet Murat Çelik, 29 Mayıs tarihli yazısında şunları kaydetti:

“Beni tanıyan insanlar politik konularda görüş bildirmeye ne denli mesafeli yaklaştığımı iyi bilir. Yazdığım köşenin konsepti de buna pek uygun değil aslında. Ancak son günlerdeki saldırılardan sonra Türk Daması topluluğunun neredeyse tamamı ‘Sen bizim sesimizsin bu konularda ki duruşumuzu ve düşüncelerimizi halkımıza aktarmalısın.’ diyerek üzerimde güçlü bir baskı oluşturdular. Bana düşen de onların bu talebini yerine getirmek.

Bizler dama topluluğu olarak İçişleri Bakanımız üzerinden Türkiye'mize yapılan saldırıyı en yüksek perdeden kınıyoruz. Elleri kirin her türlüsüne bulaşmış ne olduğu belli bir şizofren ve derin çeteleşmenin saldırılarındaki temel maksadın, ülkemizdeki istikrara yönelik olduğunun da bilincindeyiz.

“FETÖ HAİNİNİN ALÇAK KALKIŞMASINA KARŞI DAMA CAMİASININ %95'İ SOKAKLARDA İDİ”

O kirli kuklaların iplerini tutan emperyal güçlerin ve taşeronları olan terör odaklarının emellerinin de Sayın bakandan rahatsızlıklarının da farkındayız. Hedef Türkiyedir. Biz dama camiası olarak ülkemize karşı girişilen bu çirkinliğe dur diyecek feraset ve cesarete sahip devletimizin yanındayız.

Vatan olmadan dama olmaz. Biz damamızı huzur ve güven içindeki yurdumuzda icra etmek için kaya gibi dimdik durmasını biliriz. Kuru gürültüye bırakılacak pabucumuz da yoktur. Fetö haininin alçak kalkışmasına karşı dama camiasının %95'i sokaklarda idi. Kalın sağlıcakla.”

Kaynak: Odatv