Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, koronavirüs salgınının ekonomik etkilerine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Albayrak,  krize rağmen, yüzde 5-10 küçülme değil, pozitif bir büyüme ile bu yılı kapatılacağını savundu

Damat, 'Harikalar Diyarı'nda: Pozitif bir büyüme ile bu yılı kapatacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TRT Haber'de yaptığı açıklamada, koronavirüs salgınının yarattığı krize rağmen, “Yüzde 5-10 küçülme değil, inşallah pozitif bir büyüme ile bu yılı kapatacağımızı düşünüyoruz" dedi.

"Bundan sonraki süreçte, normalleşme sürecinde iktisadi faaliyetin devamı, iç talebin normalleşmesi, sosyal ihtiyaç destek paketleri olacak." diyen Albayrak, "Finansman kredi destek paketleri, konutta Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en uygun maliyetli uzun vadeli, farklı paketler olacak" diye konuştu.

Albayrak, "Türkiye, artık rekabetçi kur politikasıyla üretim odaklı üreticilerin desteklendiği yeni bir ekonomik modele geçiyor. Maliyetler ve yatırımların yüksek maliyetli faiz marjlarına değil, düşük marjlarla uzun vadeli ve öngörülebilir ve yatırım iklimine giriyoruz" dedi.

'SALGININ BIRAKTIĞI HASAR 1929 BUHRANINDAN BÜYÜK OLACAK' DEMİŞTİ

Daha önce 15. Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi toplantısında da salgının yaratacağı ekonomik sorunlara ilişkin konuşan Albayrak, "Şurası kesin ki bu hasar, 1929 buhranından da büyük olacak" ifadelerini kullanmıştı.

Albayrak, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Şurası kesin ki bu hasar, 1929 buhranından da büyük olacak. Çin’de 44 yıl aradan sonra çeyreklik bir küçülme tablosu beklenirken, ABD’de işini kaybedenlerin sayısı 4 haftada 26 milyonu aştı. Türkiye olarak koronavirüs salgınıyla, kur saldırılarının etkilerini gidermek ve ekonomimizin bağışıklık sistemini güçlendirmek adına yoğun bir mücadele verdiğimiz dengelenme sürecinin sonunda karşılaştık. Dengelenme sürecinin kazanımları sayesinde Ekonomik İstikrar Kalkanı gibi kapsamlı bir tedbir setini çok hızlı bir şekilde devreye aldık.”