Dan Brown’dan resimli ve müzikli çocuk kitabı

Kültür Sanat Servisi

Dan Brown yine bir ilkle okuyucularının karşısına çıkıyor. ‘Hayvanlar Senfonisi’ adını verdiği ilk resimli ve müzikli çocuk kitabı, 1 Eylül 2020’de Altın Kitaplar etiketiyle Türkiye’de raflardaki yerini alacak.

Hayvanlar Senfonisi, Dan Brown’ın çocuklar için bestelediği klasik müzik albümü ile eşzamanlı olarak 1 Eylül 2020’de, en başta Amerika olmak üzere dünyanın beğenisine sunulacak. Hayvanlar Senfonisi, Brown’ın yazarlık kariyerindeki ilk resimli çocuk kitabı olsa da kitabın başka önemli bir özelliği daha var: Kitap, aynı zamanda Dan Brown’ın kendi bestelerinin de yer aldığı özel bir içeriğe sahip. Hayvanlar Senfonisi, çocuklar kadar yetişkinlerin de multi-sensör teknolojisi sayesinde sesli ve müzikli bir okuma deneyimi yaşayabilecekleri bir eser olarak okurlarıyla buluşacak

Kitap, oyuncu Maestro Fare’nin eline bagetini kapıp çitalardan kangurulara, fillerden mavi balinalara dek birbirinden farklı pek çok hayvan dostuna yaptığı ziyaretleri konu ederken, bir yandan da okuru eğlenceli bir sesli okuma macerasına ortak ediyor. Her biri farklı hayvanlara ayrılmış olan sayfalarda çevre, doğal hayat, arkadaşlık gibi temalar işlenirken, etrafına karşı farkında ve duyarlı olmanın önemi de vurgulanıyor. Sükûnet ve birlik içinde yaşamak, merhamet, sabır, güven temalı diyaloglar müthiş bir okuma deneyimi sunuyor. Kitabın çizeri olan Susan Batori’nin mizahi bir yaklaşımla oluşturduğu çizimlerde arka plana gizlenmiş, her yaştan dikkatli okurun ilgisini çeken bilmece ve ipuçları bulunuyor.

Hem çocuklar hem de yetişkinler bu resimli kitabı geleneksel şekilde okuyup eğlenebileceği gibi, okurken ücretsiz interaktif akıllı telefon uygulamasını kullanarak, her hayvan için düzenlenen orijinal müzikleri dinleyebilir. (Mobil bir cihazın kamerası sayfanın üzerine tutulduğunda, onun için hazırlanmış müziğin anında çalmasını sağlayan artırılmış gerçeklik kullanılmış.) Müziğin ön gösterimi ve kamera arkası görüntülerini wildsymphony.com’dan izlenebilecek. Yayına eklenen müzik aplikasyonu, Hayvanlar Senfonisi’nin QR kodu ve web sitesi aracılığıyla ücretsiz indirmeye uygundur. Hayvanlar Senfonisi albümü, kitapla eşzamanlı olarak eylül ayında, tüm büyük dijital platformlardan indirmeye uygun şekilde piyasaya sunulacaktır.

Brown, “Hikâye anlatıcılığını seviyorum ve hikâyelerimde her zaman çeşitli temaların iç içe geçmesini hedefliyorum” ifadesini kullanıyor ve ekliyor, “Hayvanlar Senfonisi ile bu fikrin üzerine giderek sanat, kelimeler ve müziği içeren üç farklı dilin eşzamanlı kullanıldığı katmanlı bir deneyim ortaya çıkardım. Tıpkı bir operanın göz alıcı sahnesi, dramatik müziği ve lirik oyunuyla izleyiciyi cezbetmesi gibi, Hayvanlar Senfonisi de aynı anda hem akla, hem göze, hem de kulağa hitap etmeyi amaçlıyor.”