Danıştay’a ‘teşkilat’tan atama

HABER MERKEZİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay üyeliğine İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri Lütfiye Akbulut’u atadı. Akbulut, AKP’ye yakınlığıyla dikkat çeken bir isim.

Danıştay üyeliğine ve Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Danıştay üyeliğine İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri Lütfiye Akbulut seçildi.

HESABINI DONDURDU
Akbulut’un atanır atanmaz Twitter hesabını dondurması dikkat çekti. Ancak Akbulut’un yaptığı son paylaşımlar Google önbelleğinde görülüyor.

Akbulut, bir dönem Erdoğan’ın başdanışmanlığını da yapan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, yandaş Star gazetesi yazarı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri Sibel Eraslan’ın yaptığı paylaşımlarını takipçilerine iletmiş. Ayrıca bir Twitter kullanıcısının yaptığı “Verene kurban Reis #SeninleyizErdoğan” paylaşımı da Akbulut tarafından paylaşılmış.
Akbulut, AKP Milletvekili Markar Esayan’ın CHP’yi hedef aldığı bir paylaşımı da takipçilerine retweet etmiş. İlgili paylaşımda Esayan, “Meclis’teyim. Yeni İstanbul Havalimanı CHP’yi yerle bir etmiş sanki. Türkiye böyle bir eser kazanacağı için çok öfkeliler. Adeta yas var” diyor.


DİĞER ATAMALAR
Öte yandan Milli Saraylar İdaresi Başkanlığında açık bulunan Başkan Yardımcılıklarına Adnan Gayhan, Hüseyin Yazıcı ve Ahmet Çapoğlu atandı. Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığında açık bulunan müfettişliklere de atamalar yaptı.