Sinpaş ve Kızılbük G.Y.O., Marmaris'teki dev devremülk projesine ilişkin verilen “ÇED raporu gerekli değildir” kararının iptal edilmesini Danıştay'a taşıdı. Yürütmenin durdurulması istenen başvuruyu değerlendiren Danıştay 6. Dairesi, yürütmenin durdurulması isteğini oybirliğiyle reddetti. Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin, "Alınacak kesin kararın gerekleri yerine getirilene kadar Kızılkum'daki inşaata devam edilmesi ve buna göz yumulmasının hukuka aykırı davranış olduğu tescil edilmiş oldu" dedi.

Danıştay, Sinpaş'ın başvurusunu reddetti: "Hukuka aykırı davranış tescil edilmiş oldu"

BİRGÜN EGE

Danıştay, Sinpaş ve Kızılbük G.Y.O.’nun Marmaris'teki dev devremülk projesine ilişkin yürütmeyi durdurma taleplerini reddetti.

Marmaris Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri tarafından Kızılkum'daki otel-devremülk projesinin “ÇED raporu gerekli değildir” kararının iptali için açtığı davada, Muğla 3. İdare Mahkemesi kararı iptal etti. Mahkeme tarafından görevlendirilen bilirkişi heyeti, devasa tesis için yürütülen çalışmaların Milli Park’ı, kıyıyı, ormanı ve endemik türleri tahrip ettiği belirledi.

İptal kararı sonrasında, Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. temyiz yoluna gitti. Davalılar, Muğla 3. İdare Mahkemesi’nin aldığı kararın bozulmasının yanı sıra yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay'a başvurdu.
Danıştay 6. Dairesi, karara bağladığı yürütmenin durdurulması isteğini oybirliğiyle reddetti.

Karar, bir yılı aşkın süredir mücadelelerini sürdüren Marmaris'teki çevreciler tarafından memnuniyetle karşılandı. Davacılar arasında yer alan Marmaris Kent Konseyi Başkanı ve Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi Sözcüsü Ufuk Beytekin, “ÇED raporunun gerekli olup olmadığına dair yargı süreci tamamlanana, alınacak kesin kararın gerekleri yerine getirilene kadar Kızılkum'daki inşaata devam edilmesi ve buna göz yumulmasının hukuka aykırı davranış olduğu tescil edilmiş oldu” ifadelerini kulandı.