Danıştay 6. Dairesi, Sinpaş’ın Marmaris’te yapmak istediği otel projesi için verilen ‘ÇED gerekli değildir’ kararının iptaline itirazı reddetti. Danıştay,  Muğla 3. İdare Mahkemesi’nin verdiği iptal kararını onayladı.

Danıştay, Sinpaş’ın projesinin iptalini onayladı

BİRGÜN EGE

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yer alan Kızılbük Koyu’nda Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından yapılmak istenen dev devremülk projesine karşı mücadele sürüyor.

13 Ağustos 2021 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen ‘çevresel(ÇED) gerekli değildir’ kararına karşı Marmaris Kent Konseyi ve Marmarisli yurttaşların açtığı iptal davası sonuçlandı.

Danıştay 6. Dairesi, Sinpaş’ın Marmaris’te yapmak istediği otel projesi için verilen ‘ÇED gerekli değildir’ kararının iptaline itirazı reddetti. Danıştay, Muğla 3. İdare Mahkemesi’nin verdiği iptal kararını oy birliğiyle onayladı.

Danıştay kararında, "Oteller, tatil köyleri ve/veya turizm kompleksleri ve benzeri, eşik değerinin aşılması nedeniyle de ilgili Yönetmelik uyarınca ‘çevresel etki değerlendirmesine tabi projeler’ kapsamında değerlendirilmesi gerektiği, turistik amaçlı oda sayısının 205 odalı otel ve 1407 devre mülk olmak üzere 1612 olduğu, otel ve devre mülk projesinin birbiriyle entegre olduğu ve birlikte değerlendirilmesi gerektiği gerekçesi ile onanması gerektiği sonucuna varılmıştır" ifadelerine yer verildi.