Darbelerin sadece tankla yapılmadığını belirten HDP Eş Genel Başkanı Buldan, “Bugün Iğdır’a, Siirt’e atanan kayyumlara sessiz kalırsak, İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir ve Mersin’e atanacak kayyumlardan hepimiz sorumlu oluruz” dedi

‘Darbeler sadece tankla yapılmıyor'

POLİTİKA SERVİSİ

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Siirt, Iğdır, Baykan, Kurtalan ve Altınova belediyelerine kayyum atanmasına ilişkin partisinin İstanbul il binasında basın toplantısı düzenledi. “AKP ve küçük ortağı MHP’nin Kürtleri ve HDP’yi hedefe aldığını bir kez daha gördük” diyen Buldan, “Daha önce de salgının devam ettiği dönem içerisinde 8 belediyemize kayyum atanmıştı. Daha önceki açıklamalarımızda söyledik, bu bir darbe anlayışıdır, bu bir fırsatçılıktır. AKP, bu salgın döneminde fırsatçılığını ortaya koymuştur ve bunu bir yönetim şekli haline getirmiştir” diye konuştu.

‘45 belediyemiz gasp edildi’

Bugün itibariyle toplam 45 belediyelerinin AKP hükümeti tarafından gasp edildiğini söyleyen Buldan, şöyle devam etti: “Bu darbe anlayışını biz şöyle ifade etmek istiyoruz. Darbeler tankla, topla, zorla, özellikle askeri ve polis gücüyle yapılan şeyler değildir sadece. Darbeler aynı zamanda bir halkın seçmiş olduğu temsilciyi görevden alıp yerine atama bir insanı getirerek o mekanların sahibi yapmakta bir darbedir. Her darbe silahla yapılmıyor. HDP’nin bugün Türkiye’de 6 milyon insanın oyunu almış bir parti olduğunun altını çizen Buldan, “TBMM’de 3’üncü büyük partidir. HDP’yi yok saymak, boğmak, kriminalize etmek hiç kimsenin hakkı değildir, hiç kimsenin haddi değildir” dedi.

***

Soruşturmada gizlilik kararı

Gözaltına alınan Siirt, Kurtalan ve Baykan belediye eşbaşkanları hakkında yürütülen soruşturmada gizlilik kararı verildi.
Görevden alınarak yerlerine kayyum atanan ve evlerine düzenlenen baskında gözaltına alınan Siirt Belediyesi Eşbaşkanları Berivan Helen Işık ve Peymandara Turhan, Baykan Belediyesi Eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez, Kurtalan Belediyesi Eşbaşkanları Baran Akgül ve Esmer Baran ile Siirt Belediyesi çalışanları Eşref Tekin ve Gülçin Konneş ile Belediye Eşbaşkanlığına seçilen, ancak KHK’li olduğu gerekçesiyle mazbatası verilmeyen Resul Kaçar, İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Örgüt propagandası yapmak”, “Örgüt üyesi olmak” ve “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama” iddialarıyla yürütülen soruşturmada gizlilik kararı verildiği öğrenildi.