Dardanel firması, Türkiye-İtalya EURO 2020 maçı öncesi büyük tepki çeken paylaşımı için özür diledi. Özür metnindeki 'Kadınlarımız' ifadesi sosyal medyada tepki topladı.

Dardanel, cinsiyetçi paylaşımı için özür diledi: 'Kadınlarımız' ifadesi tepki çekti

Ton balığı ürünüyle bilinen Dardanel firması, Türkiye-İtalya EURO 2020 maçı öncesi büyük tepki toplayan paylaşımı için özür diledi.

Dardanel'in Instagram hesabından yapılan paylaşımda makarnalı ton balığı fotoğrafının üzerine "Bu akşam makarnaya koyuyoruz" yazıldı. Paylaşıma not olarak ise "EURO 2020 Turnuvasında A Milli Futbol Takımımıza yürekten başarılar dileriz" ifadeleri düşüldü.

Dardanel'in cinsiyetçi paylaşımı kısa sürede sosyal medyada büyük tepki çekti.

dardanel-buyuk-tepki-ceken-cinsiyetci-paylasimi-icin-ozur-diledi-886968-1.

Dardanel, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, söz konusu paylaşım için özür dledi.

Açıklamada, "11 Haziran tarihinde sosyal medya hesaplarımızda yapılan paylaşımdan dolayı, başta kadınlarımız olmak, tüm kamuoyundan özür diliyoruz. Dikkatimizden kaçan ve kurum kültürümü hiçbir şekilde yansıtmayan bu paylaşımı hazırlayan kurumlar ile de ilişkimizin sonlandırılacağını kamuoyuna saygı ile bildiririz" denildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Kadın çalışanlarımızın emeği ile bugünlere gelmiş bir firma olarak şu andan itibaren, iletişimimiz ve sosyal sorumluluk girişimlerimizde, bu bilinci yerine getirmek için çok daha fazla çalışacağız."

'KADINLARIMIZ' İFADESİ TEPKİ ÇEKTİ

Dardanel'in özür metninde kullandığı 'Kadınlarımız' ifadesi tepki çekti.

Kullanıcıların tepkilerinden bazıları şöyle: