Dardanel, Covid-19’u hiçe sayıyor!

HABER MERKEZİ

Koronavirüs testi pozitif çıkan 150’ye yakın işçiyi izole bir şekilde fabrikada tutan Çanakkale Dardanel’den ilginç bir iddia geldi. Dardanel pozitif test sonuçlarını reddetti. Yaklaşık bin kişinin çalıştığı fabrikada işçilerin sağlığı göz ardı ediliyor.

Yüzde 90’ı kadın ve çevre köylerden gelen işçilerden oluşan fabrikanın, işçilere sus payı olarak ekstra 6 bin lira ödeme yaptığı iddia edildi. İddiaya göre yurtlarda kalmayı reddeden ve karantinayı evde geçiren işçilere ise ekstra ödeme yapılmadı.

Öte yandan Covid-19 sürecinde fabrikada üretim yoğunlaştırılmaya, işçiler aralıksız çalıştırılmaya devam ediyor. Dardanel’in Çanakkale’deki fabrikası yeni işçi alımı için ilan verdi.

DİSK’e bağlı Gıda İş Sendikası, fabrikadaki bu ihlallere karşı 11 Ağustos’ta Dardanel’in İstanbul Dudullu’daki şubesinde eylem yapmıştı. İşçileri düşük ücretlere ve ağır çalışma koşullarına karşı birlik olmaya davet eden sendika, işçilerin fabrikada kendilerini gizlediğini, Gıda İş Sendikası olarak emekçilerin arkasında olduklarını söyledi. BirGün’e konuşan Gıda İs Sendikası Başkanı Seyit Aslan Dardanel’in pozitif vakaları reddettiğini öne sürdü.