Türkiye Erkekler Basketbol Ligi takımlarından Darüşşafaka, geçen sene paylaşım yaptığı İstanbul sözlemesi tweetini alıntılayarak, “Darüşşafaka Spor Kulübü olarak daha önce de söylediğimiz gibi #İstanbulSözleşmesiYaşatır diyor ve yürürlükte kalarak uygulanmasını destekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Darüşşafaka da İstanbul Sözleşmesi'ne destek paylaşımı yaptı

İstanbul Sözleşmesi’nin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 20 Mart günü resmi gazeteyle kaldırılmasına ilişkin spor kulüplerinden peş peşe açıklamalar yapılıyor.

Fenerbahçe’nin ardından Darüşşafaka Basketbol’dan da İstanbul Sözleşmesi'ne destek paylaşımı geldi.

Kulübün Twitter’dan geçen seneki İstanbul sözleşmesi açıklamasını alıntılayarak yapılan paylaşımda, “Darüşşafaka Spor Kulübü olarak daha önce de söylediğimiz gibi #İstanbulSözleşmesiYaşatır diyor ve yürürlükte kalarak uygulanmasını destekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Kulüp 3 Ağustos’ta da sözleşmeye destek açıklaması yaparak, “Kadına şiddetin son bulduğu ve cinsiyet eşitliğinin sağlandığı bir Türkiye için İstanbul Sözleşmesini destekliyoruz” demişti.

Fenerbahçe, sözleşmenin yürürlükten kaldırılmasına ilk tepki veren takım olmuş ve "Geride bıraktığımız hafta sonu İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine dair kararı üzülerek öğrendik" açıklamasını yapmıştı. Kulüp ayrıca sözleşmeden çıkış kararının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Sözleşmenin yürürlükten kaldırılmasının toplumsal sonuçlarından endişe duyduğumuzu vurgulamak istiyoruz" sözlerini kaydetmişti.