DasDas Online bu ay da dopdolu

Kültür Sanat Servisi

DasDas’ın oyunları Mart ayında da DasDas Online üzerinden seyircilerle buluşmaya devam ediyor. Franz Kafka’nın Dava’sından Dostoyevski’nin Timsah’ına dünya edebiyatından çeşitli seçkilerin de yer aldığı program, 7’den 70’e sanatseverleri bekliyor.


DasDas’ın mart programı şöyle:

♦ 12 Mart Cuma 21.15: Joseph K. / Franz Kafka’nın Dava’sı, Didem Balçın, Mert Fırat, Onur Dilber ve Özgün Aydın’ın oyunculuğuyla sahneye taşınıyor.

♦ 14 Mart Pazar 13.00: Uyku Nereye Kaçar? / Alper Baytekin’in yönettiği Pelinsu Ekşioğlu ve Berçem Açığ’ın oynadığı oyunda minik tiyatroseverler, Pelinsu ve Berçem’in kaçan uykularının peşine düşüyor.

♦ 19 Mart Cuma 21.15: Güle Güle Diva! / Firuze Engin’in yazıp yönettiği Selen Uçer’in tek kişilik oyunu, inzivaya çekilen bir divanın yıllar sonra vereceği ilk konserin kalplere dokunan hikâyesini konu alıyor.

♦ 20 Mart Cumartesi 21.15: Timsah / Mert Fırat ile Volkan Yosunlu’nun yönettiği oyunda Alper Baytekin, Berkay Tulumbacı, Naz Çağla Irmak ve Özgün Aydın rol aldığı oyun Dostoyevski’nin aynı adlı öyküsünden esinle kaleme alındı. Oyun, gösteri toplumunun sistemle el sıkışmayı seçen aktörleriyle, bir timsahın karnından hesaplaşıyor.

♦ 21 Mart Pazar 13.00: Astro Ay’a Tırmanıyor / Alper Baytekin’in tasarlayıp yönettiği, Bağış Angigün ve Merve Tokgöz’ün oynadığı oyun, en büyük hayali astronot olup uzaya gitmek olan Bağış’ın dostu Astro’yla beraber çıktıkları heyecanlı serüveni konu alıyor.

♦ 26 Mart Cuma akşamı 21.15: Westend / Batının Sonu / Evren Bingöl, Gün Koper, Mert Fırat, Naz Çağla Irmak, Pervin Bağdat ve Tülin Özen’in rol aldığı oyun ile seyirciler, Eduard ve Charlotte çiftinin eski arkadaşlarını ve komşularını ağırladıkları geceye konuk olacak. Gecenin sonunda, ortaya dökülen sırlar ve konuşulan konularla karakterlerin yaşadıkları beklenmeyen dönüşümler, bütün ön yargıları alt üst edecek.