Datça'da bir restoranda iş yeri sahibinin çalışan bir kadın ve restoranda bulunan diğer kadınlara sözlü ve fiziki saldırıda bulunması Datça Kadın Platformu tarafından protesto edildi. Yapılan açıklamada, "Kadına karşı şiddetin cezasız kalmaması için gerekli adımlar hızla atılmalıdır" denildi.

Datça'da kadınlara yönelik şiddet protesto edildi

Mehmet ERDAL

Muğla’nın Datça ilçesinde bulunan Kumluk Plajındaki bir restoranda 18 Mart akşamı, iş yeri sahibi bir kişi önce iş yeri çalışanı kadına, sonra da restoranda yemek yiyen diğer kadınlara sözlü ve fiziki saldırıda bulundu. Saldırı Datça Kadın Platformu tarafından protesto edildi.

Datça Kadın Platformu'nun çağrısıyla Datça Cumhuriyet Meydanında toplanan bir grup kadın, saldırının gerçekleştiği söylenen iş yerine kadar yürüyerek iş yerinin önünde bir basın açıklaması yaptı. Kadınlar iş yerinin camlarına da kadına şiddeti protesto eden dövizler yapıştırdı.

Açıklamada şunlar dile getirildi: “18 Mart'ta İstiridye Balık Restoran'a gelen kadın arkadaşlarımız mekanı işleten kişinin onur kırıcı hakaret ve küfürlerine maruz kalmış, fiziksel saldırısına uğramıştır. Olay adliyeye intikal etmiştir. Bizler için kadının beyanı esastır ve sonuna kadar takipçisi olacağız. Biz kadınlar, geceleri de, gündüzleri de güvenle gideceğimiz, oturacağımız güvenli mekânlar istiyoruz. Hiçbir gerekçe kadınlara hakaret ve küfür etmeyi, şiddet kullanmayı haklı gösteremez. Kadına karşı şiddetin cezasız kalmaması, sürecin kadının insan hakları gözetilerek yönetilmesi, benzer bir olayın asla tekrarlanmaması ve Datça’daki tüm kadınların kendilerini güvende hissetmesi için gerekli adımlar hızla atılmalıdır. Kadına karşı şiddeti asla kabul etmiyor süreci hep birlikte takip ediyoruz. Onur kırıcı hakaret ve küfürlere maruz bırakılan, şiddet uygulanan kadınların yanındayız.”