Türkiye’de sahillerin herkesin kullanımına açık olduğunu belirten Datçalılar, cuma günü Taşlık Sahili’nde bir eylem gerçekleştirerek basın açıklaması okuyacak.

Datçalılar plajlardaki işletme işgaline karşı eylem yapacak

Türkiye’de halka açık plajların işletmeler tarafından işgal edilip kanuna aykırı şekilde plajlara girişte işletme olanaklarından faydalanmak istemeyenlerden bile para talep edilmesi, her yıl yaz aylarının en fazla tartışılan başlıklarından biri. Bu hukuksuz duruma belediyeler de engel olmazken, yurttaşlar ise büyük mağduriyet yaşıyor.

Muğla’da Datça halkı bu soruna sessiz kalmıyor. Geçen temmuz ayında Kumluk Sahili’nde buluşan ve kıyıların işgal edilmesini protesto eden Datçalılar, bu kez de Taşlık Sahili’nde bir araya gelecek.

“Sahiller hepimizin” diyen ve Anayasa’da Kıyı Kanunu’nun 5. Maddesi’ne göre kıyıların herkes tarafından serbestçe kullanılabileceğine vurgu yapan Datçalılar, 26 Ağustos Cuma günü Taşlık Sahili’nde basın açıklaması okuyacak.

Sosyal medyada “Datçalılar” imzasıyla yayımlanan çağrı metninde şu ifadeler yer aldı:

“Sahiller hepimizin!

Anayasa’nın 43. Kıyı Kanunun 5. Maddelerine göre; ‘Kıyılar herkesin serbest olarak yararlanmasına açıktır. Kıyı ve sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir.’

26 Ağustos Cuma günü, saat 16.00’da, Taşlık Sahilinde, basın açıklamasıyla, kıyıların yağmalanmasına karşı, bir kez daha sahillerimize sahip çıkmak için toplanıyoruz.”

datcalilar-plajlardaki-isletme-isgaline-karsi-eylem-yapacak-1055880-1.