Datçalılar, sahillerdeki işletme işgaline karşı yürüdü

Datça Gönüllülerinin çağrısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Datçalılar, anayasanın 42. maddesine göre halka açık olması gereken sahillerin, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kurulan MUÇEV limited şirketi eliyle işletmelere kiralanarak halkın serbestçe kullanımının engellenmesine karşı Kumluk sahili boyunca ellerinde protesto dövizleriyle yürüdüler, insan zinciri yaptılar.

Datça Gündem'den Ferhan Umruk'un haberine göre "sahiller halkındır" sloganıyla yürüyen Datçalıları, sahilde ve denizdeki yurttaşlar da destekledi.

Protestocu yurttaşların ‘Rant İçin Sahillere Kıymaş Rantı değil Sahilleri Koru’, ‘Sermaye Plajlarımızdan Ellerini Çek’, ‘Akın Var Sahile Akın Sahilin Özgürlüğü Yakın’, ‘Biraz Suyundan Biraz Tuzundan Almaya Geldik Haktır’, ‘Diren Hayata Ritm Kat’ yazılı dövizler taşıdığı görüldü.

Datça Belediyesi, konu hakkındaki şikayetlerle ilgili daha önce "Plajlarla ilgili yetkilerimiz bizden alınarak Valilik ve Çevre Bakanlığı ortak şirketi MUÇEV'e devredildi. İşletmelere o şirket kiralıyor. Davalar sürüyor. En büyük sıkıntımızdır," açıklamasında bulunmuştu.