2015 yılında Yeşil Yol Projesi’nin iptali için açılan davanın duruşması bugün Rize İdare Mahkemesi’nde görüldü. Yargı süreci devam etmesine karşın çalışmaların devam ettiğini aktaran Avukat Yakup Okumuşoğlu, “Yargı ne kadar yavaşsa dozer o kadar hızlı” diye konuştu.

Dava da tahribat da sürüyor

SEDA BALMUMCU sedabalmumcu@birgun.net

Karadeniz’in yaylalarını yok edeceği belirtilerek bölge halkı ve doğa savunucularının tepki gösterdiği Yeşil Yol Projesi’nin durdurulması için 2015 yılında açılan davanın duruşması bugün Rize İdare Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma sonunda konuşan Avukat Yakup Okumuşoğlu, “Davanın bilirkişi raporu doğrultusunda ve kanun çerçevesinde bizim lehimize sonuçlanacağını değerlendiriyoruz” dedi.

"Yargı ne kadar yavaşsa dozer o kadar hızlı"

“Samistal Yaylası’nda da çalışmalar yeniden başlamış. Bizler bu duruşma sonrasında bir de Pazar’da yargılandığımız bir dava var, onun duruşmasını yapıp arkasından Samistal Yaylası’nda, yaylacılar yayladan ayrıldıktan sonra oraya gelen dozerin başına gitmeyi düşünüyoruz” diyen Okumuşoğlu, “Yargı ne kadar yavaşsa, dozer o kadar hızlı. Mutlaka oraya gidip tespit yapılması gerekiyor. Bir duruşma da belki orada yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Okumuşoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Yeşil Yol, 2015-2018 yılları arasında 3 yıl boyunca bir hengâmeyle sürdü, maalesef yargı uzun süre boyunca bu konuda karar veremedi. Maalesef Yeşil Yol’un Fırtına ayağı neredeyse bitmek üzere ve son ayağını Samistal’de yapmaya çalışıyorlar. Biz de son ayağını Samistal’de yaparken gidip kendilerine tanık olmak istiyoruz.”

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da, hayatı boyunca insan hakları ve çevre mücadelesi verdiğini, ancak böyle bir dönem görmediğini ifade etti.

Açıklama sonrasında, Yeşil Yola karşı çıktıkları için yargılanan 13 kişinin duruşması için Pazar Adliyesi’ne gidildi.