Usta yönetmen David Lynch’in kısa filmi The Adventures of Alan R., yönetmenin YouTube kanalında yayınlandı. 1,5 dakikalık filmde, Lynch kopmuş bir kafayı seslendiriyor.

David Lynch’in yeni kısa filmi yayında

Koronavirüs pandemisi nedeniyle yaşanan karantina sürecinin başından beri ‘David Lynch Theater’ adlı Youtube kanalı üzerinden eski ve yeni kısa filmlerini paylaşan usta yönetmen David Lynch, The Adventures of Alan R. adlı yeni filmini izleyicilerin beğenisine sundu.

Lynch’in YouTube kanalından yayınlanan 1,5 dakikalık Adventures of Alan R.’de, yönetmen kopmuş bir kafayı seslendiriyor.

IndieWire’ın aktardığına göre, kısa filmin adı Lynch’in yönettiği The Grandmother adlı kısa filmiyle yönetmenle ilk kez bir araya gelen, sonrasında Eraserhead, The Elephant Man, Dune ve Blue Velvet filmlerinde Lynch ile birlikte çalışan ve 1994 yılında ölen ses tasarımcısı Alan R. Splet‘e atıfta bulunuyor.

DAVID LYNCH KİMDİR?

20 Ocak 1946'da ABD'de doğan David Lynch, Pennsylvania Güzel Sanatlar Akademisi ve Amerikan Film Enstitüsü’nde eğitim aldı.

1977 yapımı siyah-beyaz filmi Eraserhead ile tanındı. Dune ve Blue Velvet ile artan başarısı 1990'lı yılların sonunda yönettiği Kayıp Otoban (Lost Highway) ile doruğa ulaştı. Bunu ardından Mulholland Çıkmazı (Mulholland Drive) ve deneysel kısa filmleri geldi. Yönetmenin 1980 yapımı Elephant Man adlı filmi de unutulmaz yapımları arasında.

Film kurgusu ile Andrei Tarkovsky'nin şiirselliğinden ve Michael Haneke'nin gerçekliği arayışından ayrılan Lynch, Amerikan sinemasının en önemli yönetmenlerinden ve ‘Film Noir’ akımının önde gelen temsilcilerinden biri olarak kabul ediliyor.