Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kendisine yönelik "Serok Ahmet Türkiye'nin başına sarılmış beladır" sözlerini yineleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi. Davutoğlu, "Allah'tan başka kimseden korkmam. Milletten başka kimseye hesap vermem" dedi.

Davutoğlu'dan Bahçeli'ye yanıt: Allah'tan başka kimseden korkmam

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Kürt Meselesi: Yeni Bir Demokratikleşme Sürecinin Temel Unsurları" metnini açıklamasıyla aralarında başlayan tartışmada kendisine 'Serok Ahmet' diyerek seslenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi.

Osmaniye'de il başkanlığının düzenlendiği ikinci yıl etkinliğinde konuşan Davutoğlu, "Sayın Bahçeli, ben bu toprakların çocuğuyum. Ben bu halkın içinden çıktım, bu halkın imkânlarıyla bilim adamı oldum, siyaset adamı oldum. Bir kez daha size sesleniyorum. Bilesin ki: Allah'tan başka kimseden korkmam. Milletten başka kimseye hesap vermem!" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, yaptığı açıklamalarda gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Ekonomik kriz gündemine değinen Davutoğlu, "Hayvancılık bitmiş. Tarım bitmiş. Esnaf kan ağlıyor. Emekliler ayın sonunu getirme telaşı içinde. Gençler ilk fırsatta yurtdışına gitmeye çalışıyor. Bu adil topraklar bu Çukurova, bu Anadolu toprakları binlerce yıldır onlarca kavme, insanlığa beşik olmuş bu topraklarda eğer tarım bitmişse, hayvancılık can çekişiyorsa, meralar boşsa, gençler bu toprakları terk etmeye yönelmişse bunun birinci sorumlusu bugünkü iktidardır, ikinci sorumlusu da bugünkü iktidarın yetersiz kadrolarıdır." dedi.

'TÜRK LİRASI YÜZDE 100 DEĞER KAYBETTİ'

"Bir yılda yüzde 300-400 zam görmüş çiftçinin girdi fiyatları. Bunun sorumlusu kim? Sakın ha dış mihraklar demesinler. Çünkü savaşan Rus parası ruble, ABD doları karşısında bir yılda yüzde 12 değer kazandı.

Bu aziz Al Bayrağın üzerinde mührünün bulunduğu Türk Lirası yüzde 100 değer kaybetti. Bunlar bugünkü cahil iktidarın yol açtığı büyük yıkım. Hazine ve Maliye Bakanı diyor ki 'gözümüze bakın gözümüze'. Yahu Allah aşkına! Ekonomi senin gözünle idare edilmez. Beyinle idare edilir beyinde. O da sende yok sende.

Ziraat bankası çiftçilerimize destek için kurulan bir banka. Ama çiftçilerimiz borcunu ödeyemeyince hemen ipotek koyuyor. Ziraat Bankası siteler listesine girip emlakçı gibi dağın başındaki köylerde arsa satıyor.

Ama öbür tarafta bir medya yanlısının yer değiştirmesi için 150 milyon dolar veriyor. Öyle bir siyasi ahlak yasası getireceğiz ki siyasete giren herkes girdiği anda mal beyanında bulunacak, siyasi görevi bittiğinde de mal beyanını tekrar verecek. Bu milletin Hazine'sinden hiç kimsenin zengin olmasına izin vermeyeceğiz.

BAHÇELİ'YE SESLENDİ

Sayın Bahçeli, ben bu toprakların çocuğuyum. Ben bu halkın içinden çıktım, bu halkın imkânlarıyla bilim adamı oldum, siyaset adamı oldum. Bir kez daha size sesleniyorum. Bilesin ki: Allah'tan başka kimseden korkmam. Milletten başka kimseye hesap vermem!

Gerçek mandacı kimdir biliyor musunuz? ABD Başkanı Trump, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir gece yarısı 'aptal olma' diye mektup yazdığında o mektubu sineye çekenler gerçek mandacılardır."

TARTIŞMANIN GEÇMİŞİ

Diyarbakır ziyaretinde konuşan Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Kürt sorununun çözümü için önerilerinin yer aldığı "Kürt Meselesi: Yeni Bir Demokratikleşme Sürecinin Temel Unsurları" metni açıklamıştı.

Bu açıklamaya tepki gösteren MHP lideri Bahçeli ise dünkü grup toplantısında Davutoğlu'nu şu sözlerle hedef almıştı: "Zillet ittifakının ıslah olmaz üyesi Serok Ahmet’in, Diyarbakır’da düzenlenen “Demokratik Geleceğimizin İnşası: Kürt Meselesi” çalıştayında yaptığı konuşma, bu çalıştaya PKK’lıların ve FETÖ’cülerin aleni katılımı bölücü bir provokasyondur. Serok artık kartını açık oynamaktadır. Ve PKK tezlerini savunacak kadar çukurlaşmıştır. Serok Ahmet, Türkiye’nin başına sarılmış beladır, kumanda edilen mandacıdır, geçmişi ve geleceğiyle siyasi kundakçıdır."