Gelecek Partisi tarafından hazırlanan videoda AKP'den ihracı istendikten sonra istifa eden iş insanı Ethem Sancak ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek üzerinden AKP seçmenine seslenildi. Videoda, "Bu ülkenin geleceğinde Maocular, Avrasyacılar, 28 Şubatçılar olmayacak" ifadelerine yer verildi.

Davutoğlu, Ethem Sancak ve Perinçek üzerinden AKP'lilere seslendi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "AK Partili kardeşim, korkma" notuyla paylaştığı videoda AKP-MHP iktidarını eleştirdi.

"Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik" sözlerinin ardından AKP'den ihracı istenen ve daha sonra partiden istifa eden iş insanı Ethem Sancak ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e yer verilen videoda, Davutoğlu'nun konuşmaları da yer aldı.

Ethem Sancak'ın “Tayyip Erdoğan, Büyük Orta Doğu projesinin eşbaşkanıdır. Aslında Amerika'nın desteğiyle geldi” sözleriyle başlayan videoda, iktidarın politikaları eleştirilirken AKP-MHP seçmenine seslenildi. Videoda şu ifadelere yer verildi:

'ÜLKENİN GELECEĞİNDE MAOCULAR, AVRASYACILAR OLMAYACAK'

"Milletin emeğiyle, oyuyla, alın teriyle, göz yaşıyla, fedakarlıklarıyla kurulup yükselen bir partinin yönetimini Bahçeli’ye, dış politikasını Perinçek'e, ekonomisini Albayrak’a, akıl hocalığını Ethem Sancak’a teslim ettiğinizden beri medyayı, siyaseti ve devlet yönetimini troll çetelerine hak hukuk bilmez tüyü bitmemiş yetimin hakkını gasp edenlere bıraktığınız zamandan beri bir grup vesayet artığını hak bilen hukuk bilen, ne yapması ne yapmaması gerektiğini bilen insanlarına tercih ettiğinizden beri iflah olmadınız. Farkında mısınız?

Bu ülkenin geleceğinde Maocular, Avrasyacılar, 28 Şubatçılar, dava sahtekarları, müteahhit çeteleri, siyaset esnafları olmayacak. Senin iradene kimse ihanet edemeyecek. Gelecekte sen olacaksın.”

Video, Davutoğlu'nun şu sözleriyle sonlandı:

"Dava benim elimde. Onlar davayı bıraktı. Bu dava şatafattan, lüksten uzak olmaktır. O Gelecek Partisi’nde AK Parti’de değil. Ben davamı bırakmadım. AK Parti davayı bıraktı. Davanın bütün değerlerini ayaklar altına aldılar."