Davutoğlu kendini yalanladı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 2016 yılında yayımlanan ''Barış Akademisyenleri Bildirisi'' konusunda o dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ters düştüğünü anlattı. Kayıtlar ise Davutoğlu'nu yalanladı.

10 Ocak 2016'da yayımlanan, 1128 akademisyenin imza attığı bildiriye ilişkin düşüncelerini açıklayan Davutoğlu'nun sözleri tartışma konusu oldu. Yeni partisiyle AKP'den ayrı bir yol çizen Davutoğlu, T24’e açıklamalarda bulundu. Davutoğlu'nun 'Barış Akademisyenleri Bildirisi'ne ilişkin tutarsız sözleri dikkat çekti.

Davutoğlu o dönemde bildiriyi imzalayan akademisyenleri savunduğu için Cumhurbaşkanı Erdoğan'la gerginlik yaşadığını anlattı. Bildiriye ilişkin yaptığı konuşması ise açıklamaların tam tersini yönünde. Davutoğlu'nun bildiri sonrası dönemde yaptığı konuşma şu şekilde:

''Bu bildiriye yansıyan provokatif dil, fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Zira ben bu bildiriyi, tek tek harfine, virgülüne kadar düşünerek okudum. Kafamı iki elimin arasına alarak bu bildiriye imza atan, bir kısmını da şahsen tanıdığım akademisyenlerin psikolojilerini anlamaya çalıştım. Büyük üzüntü, hicap duydum. Demokratik hukuk devletinde yaşayan vatandaşlar olarak, aydınlar olarak böylesine tek yanlı, böylesine şiddet ve terörü mazur görüp, meşru düzeni korumaya çalışanları insafsızca eleştiren bir yaklaşımın nasıl sergilenmiş olduğunu ciddi bir şekilde hepimizin düşünmesi lazım. Sayısız cinayet işleyen, kan döken terör örgütü için tek bir cümle kurmayan, korsan örgüt bildirilerine imza atan, devletin bölge halklarına katliam uyguladığından söz eden bildiri, hiçbir meşru, hukuki, insani mülahaza içermemektedir.''