Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ‘görevden af talebi’ kabul edilen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan’ın ayrılığının Nureddin Nebati'nin Berat Albayrak ile yakın ilişkisinden kaynaklandığını ileri sürerek, ''Nureddin Nebati, Berat Albayrak’tan talimat alıyordu. Yani bir bakan var, bir de görünmeyen otorite var” dedi.

Davutoğlu: Lütfi Elvan’ın ayrılığının arkasında Berat Albayrak’ın talimatları var

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 2 Aralık’ta ‘görevden af talebi’ kabul Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın ayrılığının arkasında, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, Elvan’ın yerine gelen Nureddin Nebati’ye verdiği talimatların olduğunu ileri sürdü.

Medyascope’ta Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtlayan Ahmet Davutoğlu, Lütfi Elvan‘ın görevden ayrılma sürecine dair şunları söyledi:

“Lütfi Bey’in ayrılmasındaki faktör Nureddin Nebati, Berat Albayrak’tan talimat alıyordu veya onunla irtibatlıydı. Yani bir bakan var, bir de görünmeyen otorite var.”

“NEBATİ, TÜRK EKONOMİSİNİ YÖNETECEK LİKAYAT UNSURLARINA SAHİP DEĞİL”

Davutoğlu, Nureddin Nebati‘nin Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanmasını ilişkin ise şu değerlendirmeyi yaptı:

“Herhangi bir kişiye saygısızlık yapmak aklımın ucundan geçmez. Nureddin Bey’in de yapacağı çok şey olabilir, o ayrı bir husus ama Türk ekonomisini yönetecek ve ekonominin ona teslim edileceği ehliyet ve liyakat unsurlarının hiçbirine sahip değildir. Kurumların bir anlamı kalmadı. Dolayısıyla şu anda Sayın Nebati’nin varlığıyla yokluğu arasında bir fark yok çünkü nihayetinde cumhurbaşkanı karar verecek.”