Ahmet Davutoğlu kurucuları arasında olduğu Bilim ve Sanat Vakfı'na (BİSAV) kayyum atanmasına 'Darbe' diyerek tepki gösterdi, "Bilim ve Sanat Vakfı'na el konulması uygulamasından bir an önce vazgeçilmeli" çağrısında bulundu

Davutoğlu'ndan Bilim ve Sanat Vakfı'na kayyum atanmasına tepki: 'Darbe'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu kurucuları arasında olduğu Bilim ve Sanat Vakfı'na (BİSAV) kayyum atanmasına tepki gösterdi. Bugün sosyal medya hesabı üzerinden vakfa ilişkin açıklama yapan Davutoğlu, "Vakıf geleneğine, örgütlenme özgürlüğüne, düşünce ve ifade hürriyetine, sivil topluma yapılan bu darbe kimsenin aklına bile getirmek istemediği bir pratiğin önünü açmaktadır" ifadesini kullandı.

Twitter'dan açıklama yapan Davutoğlu, "İstanbul Şehir Hastanesi'ne uygulanan hukuksuz el koymanın üzerine Bilim ve Sanat Vakfı'nı hukuki kılıflar uydurarak 'teslim almaya' çalışmak kesinlikle Türkiye'de bir grubun, bir kesimin, bir mahallenin, bir camianın sorunu değildir" dedi.

"KURAL TANIMAZLIĞIN GELDİĞİ NOKTA"

Davutoğlu, şöyle devam etti: "Yaşanan, en az 9 aydır kamuoyu önünde dile getirdiğimiz gibi toplumun her kesimini esir almaya çalışan bir hukuksuzluğun, kural tanımazlığın, ben merkezciliğin geldiği noktadır. Vakıf geleneğine, örgütlenme özgürlüğüne, düşünce ve ifade hürriyetine, sivil topluma yapılan bu darbe kimsenin aklına bile getirmek istemediği bir pratiğin önünü açmaktadır."

"Bilim ve Sanat Vakfı'na el konulması uygulamasından bir an önce vazgeçilmeli" diyen Davutoğlu, "Benzer hukuksuzluklara kapı açan kanuni yanlışların düzeltilmesi için yasama süreçleri devreye girmeli, toplumun her kesiminden ortak bir vicdani ses yükseltilmelidir" ifadelerini kullandı.