Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu'na cumhurbaşkanı adaylığı için altılı masada bir blokaj var mı?" şeklindeki soruya, "Blokaj olması için gündeme gelmiş olması lazım" yanıtını verdi.

Davutoğlu'ndan "Kılıçdaroğlu'na altılı masada blokaj var mı?" sorusuna yanıt

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, muhalefetin cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin, "Gün gelecek bu konu konuşulacak. Hiç kimse merak etmesin" dedi.

İndependent Türkçe'den Cihat Arpacık'a konuşan Davutoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Liderler adayın konuşulmadığını söylüyor ama Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir adaylık niyeti olduğunu artık biliyoruz. Kılıçdaroğlu'na masada bir blokaj var mı?" şeklindeki soruya Davutoğlu, şöyle yanıt verdi:

"Blokaj olması için gündeme gelmiş olması lazım. Şu ana kadar herhangi bir genel başkanın kendi adaylıkları ya da masa dışından biri adaylık meselesi gündeme gelmedi. Ve aramızda aldığımız ilkesel kararda, seçim sürecine girmeden bu meselenin konuşulmasının Türkiye'deki ortamı özellikle iktidarın yönlendirmek istediği algı bakımından olumsuz etkileyeceği yönünde. Gün gelecek bu konu konuşulacak. Hiç kimse merak etmesin. Bu konular konuşulduğunda en sağlıklı kararı yine karşılıklı saygı içinde 6 lider birlikte alacağız."

BAKANLAR KONUŞULDU MU?

Davutoğlu, "Gürsel Tekin'in HDP'ye bakanlık meselesiyle ilgili bir açıklaması oldu. Cumhurbaşkanı adayı konuşulmadı ama bakanlar konuşuldu mu?" sorusuna ise şöyle cevap verdi:

"Ne HDP'yle ilgili ne de kendi aramızda bir bakanlık dağılımı ya da yürütmenin nasıl şekilleneceği konusunda bir konu gündeme geldi. Geçiş sürecinin temel ilkeleri konuşuldu.

Geçiş sürecinde nelere dikkat edilecek, hangi teminatlar, hangi taahhütler söz konusu olacak? Bu konularda fikir alışverişinde bulunuldu. Ama geçiş süreci esnasında herhangi bir bakanlık dağılımı masa içinde veya dışında söz konusu olmadı."