Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü teklifine ilişkin, "Kılıçdaroğlu ile ilk açıklama yaptığında, kendi açıklamamdan 5, 10 dakika önce görüştüm. Bu teşebbüsü dolayısıyla kendisine teşekkür ettim, eşim de teşekkür etti" dedi.

Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na 'başörtüsü' teşekkürü

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü teklifine ilişkin konuştu. Davutoğlu, kendisinin ve eşinin Kılıçdaroğlu'na teşekkür ettiğini ifade etti.

Davutoğlu, partisinin genel merkezinde basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüyle ilgili açıklamasını çok önemli bulduğunu ve bu teklifin Altılı Masa'nın temel misyonuna uygun olduğunu belirten Davutoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başörtüsü konusunda çözümün yasa değil, anayasa düzeyinde yapılması çağrısının muhalefet tarafından da destek gördüğünü bildirdi.

Davutoğlu, Altılı Masa'nın iktidarında, hak ve özgürlüklerle ilgili kazanımların hiçbirinin kaybedilmeyeceğini belirterek, "Sayın Kılıçdaroğlu, yeni bir şey söyledi. O yeni şeye, yeni şeyle cevap vermek lazım" ifadesini kullandı.

Dezenformasyonla Mücadele Yasası'na karşı her türlü mücadeleyi vereceklerini söyleyen Davutoğlu, Altılı Masa'nın son toplantısında, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş süreci mekanizmasının detayları ile halkın karşı karşıya kaldığı sorunlar ve talepleriyle ilgili ortak politika oluşturulmasının görüşüldüğünü bildirdi.

"ALTILI MASA TOPLANTISINDA GÜNDEME GELMEDİ"

Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüyle ilgili açıklamasında kendisinin etkisi olduğu ve konunun Altılı Masa'nın son toplantısında görüşüldüğü iddiasına ilişkin Davutoğlu, toplantıda, konunun gündeme gelmediğini söyledi.

Davutoğlu, kendisinin telkini doğrultusunda Kılıçdaroğlu'nun açıklama yaptığı iddiasına ilişkin ise "Böyle bir imayı dahi Kılıçdaroğlu'na saygısızlık olarak görürüm" dedi.

"ALEVİLER İÇİN ANAYASAL DÜZENLEMEYE DESTEK VERECEĞİZ"

Aile kurumuna yönelik anayasal düzenleme yapılması teklifine de destek vereceklerini söyleyen Davutoğlu, "Erdoğan'ın Alevi vatandaşlarımızın sorunlarını gündeme getirmesi ve çözeceğini söylemesi, ileri bir adımdır" dedi.

"EŞİM DE TEŞEKKÜR ETTİ"

Davutoğlu, başörtüsüyle ilgili açıklamalarının ardından Kılıçdaroğlu ile görüşüp görüşmediğine ilişkin soruya, "Kılıçdaroğlu ile ilk açıklama yaptığında, kendi açıklamamdan 5, 10 dakika önce görüştüm. Sare (Davutoğlu) Hanımlaydık. Aile olarak hepimiz, bütün Türkiye, çok acı çektik. Bu teşebbüsü dolayısıyla kendisine teşekkür ettim, eşim de teşekkür etti" yanıtını verdi.

Davutoğlu, "O görüşmede, teşekkür etti kendisine. Kılıçdaroğlu, geçmişte anayasa teklifine 'hayır' demiş. Geçmiş geçmişte kaldı" dedi.