11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Ahmet Davutoğlu’yla birlikte yeni parti kuracağı iddiaları tartışılırken, eski Başbakan Davutoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden kapsamlı bir açıklama yaptı. Davutoğlu açıklamasında “Demokratik başkanlık sistemlerinde gözlendiği gibi Cumhurbaşkanının parti üyeliğine sahip olması bir sorun teşkil etmemekle birlikte genel başkanlık görevinin de aynı kişi tarafından yürütülmesi hem devlet işleyişi hem parti kurumsallaşması açısından […]

Davutoğlu’ndan partili Cumhurbaşkanı eleştirisi: ‘Psikolojik kopuş’ yaşanıyor

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Ahmet Davutoğlu’yla birlikte yeni parti kuracağı iddiaları tartışılırken, eski Başbakan Davutoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden kapsamlı bir açıklama yaptı.

Davutoğlu açıklamasında “Demokratik başkanlık sistemlerinde gözlendiği gibi Cumhurbaşkanının parti üyeliğine sahip olması bir sorun teşkil etmemekle birlikte genel başkanlık görevinin de aynı kişi tarafından yürütülmesi hem devlet işleyişi hem parti kurumsallaşması açısından sakıncalar doğurmaktadır” ifadelerini kullandı. “Partimiz ve ülkemiz, hırslarına esir düşmüş dar ve çıkarcı bir çevrenin ikbal kaygılarına terk edilemez” diyen Davutoğlu ayrıca partili Cumhurbaşkanı uygulamasının yeniden değerlendirilmesini de istedi.

Cumhurbaşkanlığı kurumunun toplumun tüm kesimleriyle eşit mesafede durması gerektiğini belirten Davutoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanı’nın seçimlerin birinci derecede tarafı olarak seçim ortamının gerektirdiği yoğun ve çoğu zaman da sert siyasi polemiklere girmek durumunda kalması, Cumhurbaşkanlığı kurumunun toplumun en az yarısı ile psikolojik bir kopuş yaşamasına yol açmaktadır.”

Partili cumhurbaşkanlığı uygulamasının mevcut Cumhurbaşkanının şahsından bağımsız olarak yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirten Davutoğlu, “Cumhurbaşkanlığı ile parti genel başkanlığı görevlerinin bir arada yürütülmesinin doğurduğu sakıncalar giderilmelidir” dedi.