Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, YKS tarihinin öne çekilmesine tepki gösterdi

Davutoğlu'ndan YKS tarihinin öne çekilmesine tepki: 2 ayda 3 farklı tarih ilan edilir mi?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihinin öne çekilmesine tepki gösterdi.

Davutoğlu, "Öğlen YKS’ye 82 gün varken, akşam 54 gün kaldı. Zaman ne çabuk geçiyor! 2 ay içerisinde 3 farklı sınav tarihi ilan edilir mi? Bu gençlere yapılan bir zulümdür” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu şu şekilde konuştu:

"Öğlen YKS’ye 82 gün varken, akşam 54 gün kaldı. Zaman ne çabuk geçiyor! 2 Ay içerisinde 3 farklı sınav tarihi ilan edilir mi? Gençlere bir söz verecekseniz, o sözü tutacaksınız.

Gençlerimiz, okullardan, kurumlardan, sistemlerden özgürlük alanları ve güven duygusu ihtiyaçlarına cevap beklemektedir. Ancak son dönemde YÖK ve hükümetin aldığı kararlar, bu iki temel ihtiyacı zedeler niteliktedir. Korona salgını öncesinde YKS sınavının 20-21 Haziran’da yapılacağı açıklandı. 26 Mart’ta YÖK Başkanı çıktı ve sınavın 25-25 Temmuz’a alındığını söyledi. Gençler de kendilerini psikolojik olarak bu tarihe hazırladı. Ancak bugün de Sayın Cumhurbaşkanı, 27-28 Haziran’da yapılacağın ilan ettiler.

Allah aşkına gençlerin en önemli sınavı, hayata atılacakları ve yıllarca birikim yaptıkları sınav için, iki ay içerisinde üç farklı tarih açıklanır mı? Bu gençlere yapılan bir zulümdür."

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Yekta Saraç, geçtiğimiz günlerde 2020 YKS'nin 25 - 26 Temmuz tarihinde yapılacağını duyurmuştu. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bugün, normalleşme planlarını duyurduğu basın açıklamasında YKS'nin 27-28 Haziran'da yapılacağını açıklamıştı. Sınav tarihinin öne çekilmesi sosyal medyada da büyük tepki çekmişti.