Davutoğlu’nun ardından AKP’de istifalar başladı: İki eski vekil istifa etti

AKP’den ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun düzenlediği basın toplantısında eski milletvekili 4 arkadaşıyla birlikte AKP’den istifa etmesinin ardından yeni istifa haberleri gelmeye başladı. AKP'nin iki eski milletvekili, partilerinden istifa ettiklerini duyurdu.

Davutoğlu’nun istifa açıklamasının ardından AKP 24. Dönem Gümüşhane Milletvekili olan Feramuz Üstün sosyal medya hesabından istifa ettiğini açıkladı. Üstün şunları söyledi: “Kuruluşundan beri aziz milletimize hizmet etmek için içinde bulunduğum Ak Parti’den Başbakanımız Sayın Prof Ahmet DAVUTOĞLU ile beraber bugün itibariyle istifa etmiş bulunuyorum. Kamuoyuna saygıyla arz ederim.”

AKP’de 25. ve 26. Dönem İzmir Milletvekili olarak görev yapan Doç. Dr. İbrahim Turhan da, sosyal medya hesabından istifa ettiğini açıklayan bir diğer isim oldu. Turhan “AK Parti yönetimi partiyi istişareye ve eleştiriye açık kurumsal bir siyasal yapı olarak değil, ancak bir nesil devam edecek aile şirketi olarak gördüğünü belli etmiş oldu” diyerek istifa ettiğini duyurdu.