İhraç talebiyle disipline verildikten sonra AKP’den istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı yeni parti için ağırlık kazanan isim ilk kez ortaya çıktı

Davutoğlu’nun partisinde sona doğru: Ağırlık kazanan parti ismi ilk kez ortaya çıktı

POLİTİKA SERVİSİ

AKP’den istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ekibi, yeni parti çalışmalarının sonuna geldi. Bugün Ankara’da toplanan Davutoğlu ve kurmayları, partinin ismi ve logosu konusunda tartışmaya devam etti. Buna göre, Davutoğlu’nun kuracağı yeni parti için “Gelecek Partisi” ismi ağırlık kazandı.

Öte yandan Davutoğlu’nun bu hafta Cuma (13 Aralık) günü ya da önümüzdeki hafta Pazartesi günü (16 Aralık) partisinin resmi kuruluşu için işlemleri başlatacağı iddiası da kuvvet kazanıyor. Davutoğlu ekibinin kulislerinde, şu andaki durumda bir sorun görünmediğini, bir aksilik de çıkmaması halinde bu iki tarihten birinde kurucular kurulu listesiyle birlikte partinin kuruluşu için dilekçelerini verecekleri konuşuluyor.

Davutoğlu’nun kurucular kurulu listesinde AKP’nin tanınan simalarından Selçuk Özdağ, Selim Temurci, Ayhan Sefer Üstün gibi isimler yer alacak.