Ahmet Davutoğlu’nun 13 ya da 16 Aralık’ta, Ali Babacan’ın ise ay sonunda partilerini kuracakları iddia edildi

‘Davutoğlu partisini 13 ya da 16 Aralık’ta kuracak’

AKP’den istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, partisini 13 ya da 16 Aralık’ta kuracağı iddia edildi. AKP’den ayrılan eski Bakan Ali Babacan’ın ise yetiştirebilirse ay sonunda partisini kurmayı amaçladığı öne sürüldü.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında siyasetin gündeminde olan yeni partilere dair bazı iddialar paylaştı. Selvi yazısında, Davutoğlu’nun yaptığı çalışmalarla ilgili, “Davutoğlu’nun partisinin ismi ve amblemi belirlendi, kuruluş tarihi tespit edildi. ‘Bizim Parti’ ve ‘Bir Parti’ isimleri tercih edilmemiş. Bir isim üzerinde karar kılınmış ama dün itibarıyla o ismin tesciliyle ilgili yasal prosedür sonuçlanmadığı için açıklamadılar. Daha önce belirlenen çınar yaprağı yerine, yeni parti ismi ve yeni logo tercih edilmiş. Partinin kuruluş tarihi de belirlenmiş. 13 Aralık Cuma günü kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na vermeyi planlıyorlar. Yetişmezse, 16 Aralık Pazartesi günü partilerini kuracaklar” dedi.

Babacan hakkında ise, “Ali Babacan cephesinde ise 300 kişiden oluşan 24 ayrı çalışma grubu kurulmuştu. Hafta sonu itibarıyla çalışmalarını tamamladılar. Yetişebilirse ay sonuna kadar partiyi kurmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.