Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun iddialarına yanıt vererek, "Ben arkadaşlarımı dinletmek gibi bir işe girişmem ama Soylu alçakça bir iftira atıyor" dedi. Davutoğlu, Soylu’nun son açıklamalarıyla ‘herkesi yakarım’ mesajı verdiğini belirtti.

Davutoğlu: Soylu ‘Herkesi yakarım’ mesajı veriyor

Gelecek Partisi Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fox TV’deki Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisine yönelik sözlerine yanıt veren Davutoğlu, “Ben bölgedeyken Süleyman Soylu Ankara’da genel merkezde benim arkamdan kumpas kurmakla uğraştı. Kendi başbakanına kumpas kuruyordu” dedi.

"SOYLU İFTİRA ATIYOR"

"Ben buradayım, ellerinde devlet imkanları var soruştursunlar" diyen Davutoğlu, "Emniyete, MİT'e söylesin, çıkartsınlar. Ben arkadaşlarımı dinletmek gibi bir işe girişmem ama Soylu alçakça bir iftira atıyor. Soylu bakın nasıl bir mesaj gönderiyor AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı'na. Para sayma makinesinden bahsetti. Efkan Ala'ya suç isnadında bulunuyor, Muammer Güler'in para sayma makinesini gündeme getiriyor. Bunun üzerinden de Erdoğan'a mesaj veriyor" ifadelerini kullandı.

"2016'da ben Başbakan iken Mehmet Ağar sahnede miydi?" diye soran Davutoğlu, "Yoktu. Nasıl girdi sahneye? Efkan Ala İçişleri Bakanı iken "Mehmet Ağar 90'lı yılların kadroları ile biz devredeyiz" havalarıyla dolaşabiliyor muydu? Nasıl girdi? Süleyman Soylu'nun kendisi Mehmet Ağar'ın sistem içerisine girmesine vesile oldu, aracılık etti" diye konuştu.

Soylu’nun ‘ucuz kahramanlık’ yaptığını belirten Davutoğlu, “Soylu terörle mücadeleyi tek başına sahiplenmeye kalkmasın” dedi.

"KURTLAR SOFRASINDA DÜŞEN DÜŞENE"

Davutoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Kurtlar sofrasında düşen düşene. Hepsi 'ben düştüysem onu da aşağı indireyim ki, belki onu yerler' diyor. Kimin yem olacağının kavgası bu. Soylu bakıyor kendi düşüyor, Ağar'ı aşağı çekiyor. Ağar düşerken 'mafya' deyip Soylu'yu aşağı çekiyor. Binali Yıldırım, Süleyman Soylu, Berat Albayrak bir iktidar mücadelesine girdiler."

"Açıklamalardan anlaşılan Soylu, Albayrak'a karşı mücadelesinde bir dönem Sedat Peker'i kullandı" diyen Davutoğlu, "Peker de 'biz seninle ortaktık, niye şimdi bunu yapıyorsun?' diye meydan okuyor. Bu ilişkiler öyle bir şeydir ki parmağınızı verirsiniz eliniz gider, elinizi verirsiniz kolunuz gider, kolunuzu verirsiniz yüreğiniz gider. Bunların yüreği kalmadı" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, SETA meselesine de değinerek SETA’nın başında olan Fahrettin Altun ve Burhanettin Duran gibi isimlerin bugün Erdoğan’ın yanında olduğunu belirtti. Davutoğlu, Soylu’ya yönelik, “Bana vuruyormuş gibi yapıp Berat Albayrak’a ve Pelikancılara mesaj yolluyor” ifadesini kullandı ve Soylu’nun son açıklamalarıyla ‘herkesi yakarım’ mesajı verdiğini savundu.

Konuşulan iddialarla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatılması gerektiğini kaydeden Davutoğlu, Süleyman Soylu’nun bu süreçte istifa etmesi gerektiğini dile getirdi.