Vatan Partili Ethem Sancak'ın AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Küba Devrimi’nin önderlerinden Ernesto Che Guevara'ya benzetmesinin ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da "20 yıl önceki Erdoğan'ı Che Guevara'ya benzetebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu ve Sancak’tan ilginç sözler: Erdoğan’da Che’yi gördüler!

Vatan Partili Ethem Sancak'ın AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Küba Devrimi'nin önderlerinden Che Guevara'ya benzetmesinin ardından bir benzetme de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan geldi.

Sancak'ın Erdoğan'a söylediği "Sizinle Che Guevara arasındaki tek fark o namaz kılmıyordu. Siz kılıyorsunuz" sözlerini 'eleştiren' Davutoğlu, "20 yıl önceki Erdoğan'ı Che Guevara'ya benzetebilirsiniz" iddiasında bulundu.

FOX TV'de İlker Karagöz'ün programına konuk olan Davutoğlu, “Che Guevara; yiğit bir devrimci, ezilenlerin, sömürülenlerin sembolü olarak saygıyla selamlıyorum. 20 yıl önceki Erdoğan'ı Che Guevara ile benzetebilirsiniz. Keçiören halkını selamlayarak geçerdi. O zaman hepimizde devrimci bir ruh vardı" dedi.

'ERDOĞAN'IN AKRABALARINA KAYNAK AKTARACAĞINA İHTİMAL VERMEZDİM'

Sancak'ın açıklamalarının kendisini 'heyecanlandırmadığını' söyleyen Davutoğlu, "Benim aldığım tek maaş vardı. Bir gün Tayyip Erdoğan'ın akrabalarına kaynak aktaracağına ihtimal vermezdim. Cuma günü yapılan açıklamalar, beni hiç heyecanlandırmadı riyakarlığın daniskası" ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un ''Son yılları saymazsak, AK Parti döneminde enflasyon ortalaması yüzde 8-9 civarındadır'' açıklamasını da eleştiren Davutoğlu, “Üretici enflasyonu yüzde 5,5'dan yüzde 153'e çıktı. Doğru haklı son dönemleri saymamak lazım. Bakan Muş'un sözleri itiraf niteliğindedir. Söylediği sözler gerçekten komedi. Türkiye'nin son yılları ne zaman? Erdoğan yok mu son dönemlerinde? Bu dönemin hesabını kim verecek? Enflasyon canavarı teker teker her kesimi yutuyor” şeklinde konuştu.

SANCAK NE DEMİŞTİ?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Ulusal Kanal'da yayınlanan 'Nuh'un Gemisi' programında konuşan Vatan Partili Ethem Sancak, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte kendisine "Che Guevara nasıl nasıl bir adam?" sorusunu sorduğunu ve verdiği yanıtı anlattı.

Sancak, bir gün Erdoğan’ın kendisine 'Che Guevara nasıl nasıl bir adam?' diye sorduğunu ifade ederek “Efendim saatlerce anlatmam lazım. Sizin de vaktiniz yok. Ben size söyleyeyim, sizinle Che Guevara arasındaki tek fark o namaz kılmıyordu. Siz kılıyorsunuz. O sözden sonra ‘Dünya beşten büyüktür' lafını söylemişti. İlk çıkışı" sözleriyle yanıt verdiğini açıkladı.