Davutoğlu: Yerli ve milli bir anayasa yapma çağrısında bulunuyorum

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP genel merkezinde ‘balkon konuşmasıyla’ partililere seslendi. Davutoğlu, “Türkiye için Meclis’e giren bütün partilere yerli ve milli bir anayasa yapma çağrısında bulunuyorum. Darbe anayasalarını bırakarak sivil ve özgürlükçü bir anayasa için hep beraber el ele verelim” dedi.

Cihan'da yer alan habere göre, Davutoğlu yapılan genel seçimler sonrasında balkon konuşmasında partililere seslendi. Davutoğlu’nun balkon konuşmasına Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melik Gökçek’in yanı sıra çok sayıda bürokrat, milletvekili ve partililer katıldı.

“78 MİLYON VATANDAŞIMIZIN HUKUKU MUTLAK SURETTE KORUNACAKTIR”

Türkiye şundan itibaren yapılan tartışmaları geride bırakarak gelecek hedeflerine odaklanmalıdır diyen Davutoğlu, “Bizim büyük hedeflerimizi var. Milletimizi istikrar, güven, memelerini çözüm istediğini açık bir şekilde ortaya koymuştur. Türkiye konuşmuş, milletimizi konuşmuştur. Demokrasiden, hukuktan, adaletten, şefkatten, sevgiden geriye bir adam gidilmeyecektir. Herkesi hukuku güvence altındadır. Herkesin hukuku, 78 milyon vatandaşımızın hukuku mutlak surette korunacaktır. Türkiye daha güzel daha muktedir, daha şefkatli daha güçlü olacaktır. Husumet nefret ve şiddet dile kaybedecek. Türkiye demokrasi ile özgürleşmeye, kalkınmaya devam edecektir. Türkiye’yi her türlü kutuplaşmadan, her türlü gerilimden çıkaracağız. Sandıktan ne istediğini söyleyen bütün vatandaşlarımızın emin olsunlar, Ak Partiye ’ye oy veren bütün seçmenlerimize buradan teşekkür ediyorum. Coşku sizin hakkınız ama coşkuyu vakurla yaşayacaksınız. Bugün bu seçimde yenilen yoktur. Bu seçimde Türkiye, milletimiz kazanmıştır hiç kimse yenilmemiştir. Bütün vatandaşlarımız emin ve müsterih olsunlar verdikleri mesaj önümüzdeki 4 yılda yönetime yansıyacaktır.” dedi.

“KİMSE HERHANGİ BİR ŞEKİLDE AYRIMCILIĞA TABİ TUTULACAĞI DÜŞÜNCESİNE VEHMİNE KAPILMASIN”

Bütün vatandaşlarımızın haklarını hiç ayrım gözetmeden korumaya kararlıyız diyen Davutoğlu, “Kimse bu andan itibaren son 13 yıl içinde kazandığımız demokratik kazanımlardan geri adım atılacağını düşünmesin. Kimse herhangi bir şekilde ayrımcılığa tabi tutulacağı düşüncesine vehmine kapılmasın. Türkiye’nin bütün kimliklerinin, bütün vatandaşlarımızın onurlu bir yaşam sürmelerinin teminatı olmaya, çözümün iradesinin, her meselenin çözümünün iradesi olmaya devam edeceğiz. Özgürlüğü de teminat altına alan yeni Türkiye’yi de hep birlikte inşa edeceğiz. Bütün vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği, düşünce ve fikir özgürlüğü bizim teminatımızın altındadır. Bugün ki sonuçtan sonra kardeşliğimizi pekiştirmeye yönelik çözüm irademizden de terörle mücadelemizdeki kararlılığımızdan da biran dahi ayrılmayacağız. Eski Türkiye’nin bütün antidemokratik uygulamalarını tarihe gömdük bundan sonra da gömmeye devam edeceğiz. “ şeklinde belirtti.

“MECLİS’E GİREN BÜTÜN PARTİLERE YERLİ VE MİLLİ BİR ANAYASA YAPMA ÇAĞRISINDA BULUNUYORUM”

Meclis’e girmeye hak kazanan diğer partilere seslenen Davutoğlu,”Bugün toplum mühendisleri, medya baronları, terör destekçileri sandığa gömülmüştür. Türkiye siyaseti kazanmıştır. Buradan bütün siyasi partilere çağrıda bulunuyorum; Artık enerjinizi Türkiye’nin çıkarları, bu milletin geleceği için harcayın. Bugün ki sistemin Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılamadığı artık bu gömleğin dar geldiği apaçık ortadadır. Kavganın, kutuplaşmanın olmadığı, herkesin birbirine barış içinde selam verdiği yeni bir Türkiye için hep birlikte kolları sıvayalım. İlk günden bu yana yapmış olduğumuz Anayasa davetini her 2 kişiden birinin oyunu alan bir partinin genel başkanı olarak bir kez daha tekrarlıyorum;’ sağlıklı bir seçim sistemi için, verimli ve şeffaf bir hükümet yapılanması için, bürokrasinin siyasete ayak bağı olmadığı bir Türkiye için Meclis’e giren bütün partilere yerli ve milli bir anayasa yapma çağrısında bulunuyorum. Darbe anayasalarını bırakarak sivil ve özgürlükçü bir anayasa için hep beraber el ele verelim“ şeklinde konuştu.