Davutoğlu 'yürüme mesafesinde': Süleyman Şah'a sürpriz ziyaret

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa mitingi öncesi, geçen Şubat ayında Suriye’de Türkiye sınırına yakın bir noktaya nakledilen ve Miili Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın 'yürüme mesafesine getirdiklerini' söylediği Süleyman Şah Türbesi’ni ziyaret etti.

Öğle saatlerinde partisinin düzenlediği mitinge katılmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Davutoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte askeri helikopterler ile Suriye sınırına hareket etti.

Önce Birecik İlçesi’ndeki 7’nci Hudut Bölük Komutanlığı’na inen Başbakan Davutoğlu ve beraberindekiler burada askeri yetkililer tarafından karşılandı. Sınır hattına ve Suriye tarafında yaşananlara ilişkin bilgiler alan Davutoğlu, daha sonra özel araçlarla Suriye sınırına hareket etti.

Zırhlı araçlarla yoğun önlemlerinin alındığı bölgeden hareket eden konvoyun güvenliğini havadan da helikopterler sağladı. Davutoğlu ve beraberindekiler, geçen 21 Şubat gecesi düzenlenen ’Şah Fırat Operasyonu’ ile Suriye’nin Karakozak Köyü’nden getirilen ve Mart ayında yapımı tamamlanınca Türkiye sınırına 253 metre uzaklıktaki Suriye’nin Eşme Köyü’ne nakledilen Süleyman Şah türbesine geçti.

Yılmaz'ın 'operasyon coşkusu': Ecdadına Fatiha okumak isteyen yeni türbeye gitsin

Türbe ‘yürüme mesafesine’ nakledilir de Twitter durur mu: E hani AVM?

Fuat Avni 7 ay önce yazmıştı: Türkiye, Süleyman Şah Türbesi için operasyon yaptı