Hatay İskenderun ve Defne'de yerleşik olmak üzere, depremden etkilenen büyük bir coğrafyada faaliyet yürüten Dayanışma Gönüllüleri, çalışmalarına tam dört aydır aralıksız devam ederken, İskenderun Mustafa Kemal Mahallesi'nde çok amaçlı yaşam alanı açılışı gerçekleştirecek. Açılışta Cengiz Bozkurt ve Erdal Güney de yer alacak.

Kaynak: Haber Merkezi
Dayanışma Gönüllüleri, Hatay'da yaşam alanı açılışına çağırıyor

Hatay İskenderun ve Defne'de yerleşik olmak üzere, depremden etkilenen büyük bir coğrafyada faaliyet yürüten Dayanışma Gönüllüleri, çalışmalarına tam dört aydır aralıksız devam ediyor.

Depremden etkilenen yurttaşların en temel ihtiyaçlarına çözüm arayışıyla inşa edilmeye başlanan 450 metre karelik çok amaçlı yaşam alanı, İskenderun Mustafa Kemal Mahallesi'nde kademeli olarak hizmet vermeye başladı.

120 öğrencilik konteyner eğitim kampüsü, konteyner kreş, açık oyun alanı, günlük 10 ton içme suyu kalitesinde su arıtma ünitesi, 40 adet çamaşır makinesi ve 21 adet tuvalet/duş ile öncelikle kadınlar ve çocuklar olmak üzere haftada 4.200 aileye hizmet üretmek üzere tasarlanan bu alanın ihtiyaç duyan herkesle buluşması ve dayanışmanın yaygınlaşması için; çamaşırhane ve duşların faaliyete geçeceği 10 Haziran 2023 Cumartesi günü saat 17.00'de açılış yapılacak.

Açılışta oyuncu Cengiz Bozkurt ile müzisyen Erdal Güney de yer alacak.