Diyarbakır’da Avukat Müzeyyen Boylu’yu katleden Mesut Issı’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis verildi. Avukat Pasinli “Sanığa hak ettiği ceza verildi, kamuoyu tepkisi bu anlamıyla çok önemli” dedi.

Dayanışma kazandı, katil kaybetti

HABER MERKEZİ

Diyarbakır’da boşanma aşamasındaki Müzeyyen Boylu’yu 2019’da katleden Mesut Issı’nın yargılandığı davanın son duruşması dün Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuklu yargılanan Issı, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

KATLEDERKEN BİLİNÇSİZMİŞ!

Son sözü sorulan sanık Issı, daha önceki birçok davada olduğu gibi, 'cinayeti bilinçsiz bir şekilde işlediğini' iddia etti. Mahkeme heyeti Issı’ya ‘eşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Haksız tahrik ve iyi hal indiriminden faydalanmak isteyen sanığın, bu talebi kabul edilmedi. ‘Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma’ suçundan da sanığa 2 yıl hapis ve 100 gün ceza verildi.


İSTİNAFA TAŞIYACAKLAR

Cinayetin ‘Canavarca hisle ve tasarlayarak’ işlendiğine dikkat çeken Boylu Ailesi'nin avukatı Sinan Tanrıkulu, “Mahkemenin ‘eşi kasten öldürme’ suçundan verdiği ceza olumlu ancak yetersiz. Yaygınlaşan kadına yönelik şiddettin caydırıcılığını sağlamak için ‘canavarca hisle öldürme’ suçundan ceza verilmeli. Kararı istinafa taşıyacağız” dedi.

dayanisma-kazandi-katil-kaybetti-786401-1.

HAK ETTİĞİ CEZAYI ALDI

Avukat Aslı Pasinli, sanığa hiçbir indirim yapılmadan ağırlaştırılmış müebbet verilmesinin büyük bir başarı olduğunu kaydederek şöyle dedi: “Türkiye’de şiddet görenler, kamuoyuna mal olan bütün dosyaları örnek gösterip 'Emine Bulut, Şule Çet ve Müzeyyen Boylu olmak istemiyoruz' diyerek adli makamlara başvuruyor. Hak edilen cezanın verilmesi bu nedenle çok kıymetli.”

Avukat Hatice Demir de “Adaletin tesis edildiği bir günde kadın mücadelesinin kazanımlarını ve yargıya yansıyan pratiğini görmek kıymetlidir” ifadelerini kullandı.

Müzeyyen Boylu’nun annesi Türkan Boylu da, “Bu canavar 7 yıl boyunca kızımın malını elinden almaya çalıştı, şiddet uyguladı” dedi.