Dayanışma Meclisi Sekreteryası, SOL Parti’ye ziyaret gerçekleştirdi. Görüşmede, bağımsız bir sosyalist siyaset odağının oluşturulması sorumluluğu vurgulandı.

Dayanışma Meclisi’nden SOL Parti’ye ziyaret: ‘Bağımsız sosyalist odak’ vurgusu

Dayanışma Meclisi Sekreteryası’ndan Prof. Dr. Oğuz Oyan, Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir ve Prof. Dr. Erhan Nalçacı, SOL Parti Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Sekreterya, aralarında SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyeleri Önder İşleyen ve İlknur Başer’in de bulunduğu heyetle görüştü.

SOL Parti tarafından yapılan açıklamada, Dayanışma Meclisi Sekreteryası’nın görüşmede, bağımsız bir sosyalist siyaset odağın oluşturulması sorumluluğunu ve umudunu paylaştığı kaydedildi.

Dayanışma Meclisi tarafından kaleme alınan ve SOL Parti’ye sunulan metinde “Dayanışma Meclisi, 20 Kasım 2021 tarihinde üyeleriyle ilk yüz yüze toplantısını Ankara’da gerçekleştirirken, solda üç partinin kamuoyuna yansıyan düzen siyasetinden bağımsız bir ittifak arayışı çabalarının desteklenmesini; emekten yana, anti-emperyalist, laik bir mücadele odağının yaratılması ve hızla bir seçenek haline getirilmesi doğrultusundaki girişimlerini sürdürmekte olan EMEP, SOL Parti ve TKP’nin bir heyetle ziyaret edilerek dayanışma mesajlarının iletilmesi konularında kararlar almıştır” ifadeleri yer aldı.

DAYANIŞMA MECLİSİ HAKKINDA

Dayanışma Meclisi, Eylül 2020’de bir grup aydın, bilim insanı, sanatçı, sendikacı, gazetecinin, ‘düzen siyasetine karşı birlikte çözümler üretmek ve toplumla paylaşmak’ hedefi üzerinde birleşmeleriyle kuruldu.