Depremler sonrası Narlıdere’de bulunan Dayanışma Kooperatifi, İzmir’in dayanışma merkezi oldu. Kooperatifte aynı zamanda İzmir’e gelen depremzedelere de destek olmak için kampanya yürütülüyor.

Dayanışma örgütleniyor
Fotoğraf: BirGün

Gonca YILDIZ

İzmir Narlıdere Dayanışma Kooperatifi, Maraş merkezli depremler sonrasında İzmir’e gelen depremzedelere ihtiyaçları doğrultusunda destek olurken toplanan yardımların bir kısmını da İskenderun’daki ihtiyaç sahiplerine gönderiyor. Depremlerin olduğu günden itibaren gönüllü bir şekilde yardımın toplandığı Kooperatif, ihtiyaç duyan depremzedelere psikolojik destek sunma hazırlığını da sürdürüyor.

“Birçok devlet kurumunun yapması gerekeni aslında Narlıdere’de biz yapıyoruz. Ayakkabısıyla, terliğiyle, pijamasıyla gelen depremzedelere birçok yardımda bulunuyoruz” diyen Narlıdere Dayanışma Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Semra Eğilmez, “Gönüllü bir şekilde yaraları sarmak için herkes yan yana geldi. Vicdanı yüksek olan, bize güvenen insanlarla buluştuk. ‘Biz ne yapabiliriz?’ diye sorarken güzel bir organizasyon oluşturduk” ifadelerini kullandı.

Kendilerine gelen bağışların çok arttığını ve özellikle Dayanışma Kooperatifi’ne bağışta bulunmak isteyenlerin olduğunu dile getiren Eğilmez, “Hem gönüllü olarak çalışmak isteyenler hem de bağış yapanlar var. Burada güzel bir atmosfer yakaladık. İnsanlar kendini sağaltılmış hissediyorlar” dedi.

"DAYANIŞMA RUHUYLA YARDIM EDECEĞİZ"

45 kişilik bir otobüsle gönüllüleri İskenderun’a yolcu ettiklerini belirten Eğilmez, oradaki ihtiyaçları da Dayanışma Kooperatifi aracılığıyla karşıladıklarını ifade etti. Eğilmez, “İzmir’e deprem bölgesinden gelen yurttaşların başvuruları doğrultusunda ihtiyaçlarını belirleyip her türlü talebi karşılamaya çalışıyoruz. Narlıdere’ye yerleşen herkesin iletişim bilgileri bizde mevcut. Bölgeye her gelen Kooperatifimize mutlaka uğruyor. Şu an en büyük talebimiz iç çamaşırı. İç çamaşırı bulma konusunda zorluk çekiyoruz” ifadelerini kullandı. Kooperatifin üst kısmında burslu öğrenciler için bir sınıf açtıklarını da belirten Eğilmez, şunları dile getirdi: “Elimizden geldiğince dayanışma faaliyetini örgütlemeye devam ediyoruz. Biz hayır kurumu değiliz ama vicdanlı insanlarız ve elimizden geldiğince dayanışma ruhuyla herkese yardım edeceğiz. İnanıyoruz ki aslında bu dünyayı hayatı paylaşarak yaşayan ve dayanışmayla yeniden üretenler kazanacak.”