'Kukla Kabare' isimli YouTube programında yer alan Dayı adlı karakter, Cem Yılmaz'ın yönettiği 'Erşan Kuneri' dizisini eleştirdi. Dayı, dizi için 'andropozlu insanların rakı masasındaki muhabbetini bir sürü prodüksiyonla ekrana taşıdığı bir eser" yorumunu yaptı.

Dayı'dan 'Erşan Kuneri' eleştirisi: Andropozlu insanların rakı muhabbeti ekrana taşınmış

Tiyatro oyuncusu ve kuklacı Nazmi Sinan Mıhçı'nın Nihat Maça ile birlikte hazırladığı ve 'Kukla Kabare' kanalında yayınlanan 'Bilgi Deryası' programının son bölümünde, Dayı karakteri 'Erşan Kuneri' dizisini eleştirdi.

Bölümlerinde siyaset ve gündeme ilişkin mizahi bir dille gönderme yapan Dayı, son bölümde tarım politikalarına değinerek Türkiye'de tarımın bitirildiğini söylüyor. Çeşitli ürünlerin artık üretilmediğini, üretilebilenlerin de dar gelirli kesim tarafından tüketilemediğini belirten Dayı, "Rize'de çay vardı, o da Katarlılara satıldı" diyor.

Son günlerde gündemde olan Cem Yılmaz'ın senaristliği ve yönetmenliğini üstlendiği 'Erşan Kuneri' dizisine ilişkin de yorum yapan Dayı, diziden "Erşan Kuneri asıl derininde bir takım andropozlu insanların rakı masasındaki muhabbetini bir sürü prodüksiyonla ekrana taşıdığı bir eser. Ne paralar, ne paralar…" diyerek bahsediyor.

'YAŞLANINCA DURMAK LAZIM'

Dizide çok karşılaşılan belden aşağı kelime ve cümle oyunlarıyla dalga geçen Dayı, "Dizideki değerli oyuncular var, o değerli oyuncuların çırpınışlarını izliyorsun. Para işte, ekmeği nereden bulacaklar?" diyerek dizideki oyunculara da göndermede bulunuyor.

Programın sonunda, her programda olduğu gibi "bu masaldan ne öğrendik?" diye soran Nihat Maça'ya Dayı karakteri, "Şöyle bir şey öğrendik: Yaşlanınca bir durmak lazım. Kamuya değil de kendi kendimize, 'iç yayın'a geçmek gerekiyor. İnşallah ben de öyle olmam" diyerek yanıt veriyor.