DBP’li Aydeniz için savunma
Fotoğraf: MA

Haber Merkezi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasına dair çalışmalar kapsamında Meclis Anayasa ve Adalet Komisyonu tarafından oluşturulan Hazırlık Komisyonu toplandı. DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in savunma yapacağı toplantıya HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, milletvekili Abdullah Koç, CHP milletvekili Rafet Zeybek ve AKP milletvekilleri Ali Özkaya, Emine Zeybek ve Orhan Kırcalı katıldı. DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ile HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş tarafından 5 fezleke hakkında savunma yapıldı. Savunmanın ardından açıklamalarda bulunan Beştaş, “Meclisin itibarı, milletvekillinin dokunulmazlığının önemi ve iktidarın dokunulmazlık üzerinden muhalefete baskı kurması açısından çok vahim bir gelişmedir” dedi.

İsmi geçen polisin ilk seferde rapor almadığını dile getiren Beştaş, “Kendi ifadesi var onu söylüyorum. Akşam evine gitmiş. Polis memuru, ‘Evde televizyon izlerken İçişleri Bakanı’nın söylediklerini izledim. Bir yumruk meselesi var’ diye tweet atmış. Aradan 10 saat geçtikten sonra rapor almış. Polis memurunun dahi böyle bir iddiası yok. dedi.

DBP’li Aydeniz’in açıklamalar sırasında darp edildiğine dair aldığı sağlık raporlarını sunduklarını ifade eden Beştaş, “Elimizde en az üç tane doktor raporu var. Kendisi darp ediliyor. Hazırlık komisyonuna sevk edilen 5 fezlekenin 3’ünde Saliha hanımın raporu var ve kendisi darp edilmiş. Kolluk gücünün kendisine uyguladığı şiddete dair 7 tane suç duyurusu var. Hiç kimse kimseye şiddet uygulamamalı” dedi.