Dede'den Karar yazarlarına: Akademik cahiller, size kalsa yemiştiniz koca partiyi!

Star yazarı Ersoy Dede, Karar yazarları Etyen Mahçupyan ve Hakan Albayrak'a tepki gösterdi. Bir dönem eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanlığı görevini yürüten Mahçupyan için "Akademik cahil" benzetmesi yapan Dede, "Erdoğan'ın 2019'da cumhurbaşkanı seçilmesi çantada keklik değil. Ya AK Parti içinden yeni bir parti çıkarsa?" diyen Albayrak'a yönelik olarak da "Delikanlı gibi o ismi de açıklasanıza. Her tarafınız tedbir takiyye. Kimden öğreniyorsunuz bu taktikleri anlamıyorum ki" ifadesini kullandı. Dede, "Size kalsa yemiştiniz koskoca partiyi. Bırak bu işleri. Meydan er meydanı. 16 Nisan da geçti. Herkes çıksın ortaya döksün eteğindeki taşları artık" diye yazdı.

Albayrak, "cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi"nin yüzde 51.4 "evet" oyuyla kabul edildiğini hatırlatarak "2019 seçimlerine giden yolda da bir hal ve tavır değişikliğine tevessül edilmezse kayıp büyüyebilir. Erdoğan’ın 2019’da cumhurbaşkanı seçilmesi ‘çantada keklik’ değil yani" demişti. "CHP merkezli hiçbir alternatif, istediği kadar makul görünsün, AK Parti / Erdoğan seçmenlerine hitap etmeyecektir" diyen Albayrak "Fakat ya AK Parti içinden bir alternatif çıkarsa?" ifadesini kullanmıştı.

Mahçupyan da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Boşuna uğraşmayın. Atı alan Üsküdar’ı geçti, haberiniz yok" ifadesini eleştirmiş; "Pirus da bildiğimiz gibi uygun konjonktürü yakalayıp atını alarak Roma’ya geçmişti ama Roma’yı yönetemedikten sonra Roma’ya girmişsiniz ne yazar" diye yazmıştı.