Hatay’da CHP'li Defne Belediyesi’nin Fayat şirketine 6 milyon TL borcunu ödemediği iddia edilerek banka hesaplarına el konuldu, şirket yetkilisi belediyenin eşyalarına haciz konulacağını belirtti. Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, haciz kararı alındığını doğruladı. Borçlar için yapılandırmaya gidildiğini belirten İbrahim Güzel, ‘haciz konulamaz’ kararı aldırdıklarını söyledi.

Defne Belediyesi'nin hesaplarına el konuldu

Hatay’ın Defne Belediyesi’nin atık taşıma işini yapan Fayat Grup Atık Yönetimi Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, belediyenin 6 milyon TL borcunu ödemediği iddiasıyla belediyenin hesaplarına el koydurduğunu söyledi. Fayat şirket yetkilisi borca karşılık olarak, belediyeye ait arazilere de haciz konulduğunu ve yarın 25 Mart’ta Defne Belediyesi ana bina ve Defne Belediyesi’ne ait ek binaya haciz işlemi başlatılacağını dile getirdi.

Duvar'dan Burcu Özkaya Günaydın'ın haberine göre, Fayat Grup Atık Yönetimi Asfalt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin alacaklı olarak başvurduğu Hatay 2. İcra Müdürlüğü’nün, 2022/3573 esas sayılı dosya kapsamında 2 Mart tarihi itibariyle, 6 milyon 253 bin liranın tahsili için belediyenin bankalardaki paralarına haciz konulması kararı aldığı ve uygulamaya koyduğu öğrenildi. Hatay 2. İcra Müdürlüğü kararında maaşlar hariç Defne Belediyesi’nin bankalardaki hesaplarına bloke konulması istendi.

Haciz kararının ardından ulaşılan ve adının açıklanmasını istemeyen yetkili, şirket olarak 1 yıl katı atık taşıma işi yaptıkları Defne Belediyesi’nin, şirkete olan 6 milyon lira borcu ödemediği için önce banka hesaplarına el konulduğunu, yarın da belediye binasında haciz işlemlerinin başlatılacağını dile getirdi.

Fayat şirket yetkilisi olayı CHP Genel Merkezi’ne taşıdıklarını ama kimsenin konuyla ilgilenmediğini iddia etti. Öte yandan konuya dair görüşülen Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, haciz kararı alındığını doğruladı. Borçlar için yapılandırmaya gidildiğini belirten İbrahim Güzel, ‘haciz konulamaz’ kararı aldırdıklarını söyledi.