Defne Samyeli, Hürriyet Gezetesi'ne kendisi ile ilgili yapılan haber nedeniyle dava açacağını duyurdu

Defne Samyeli, Hürriyet'in tartışılan haberi için mahkemeye gidiyor

Defne Samyeli, Hürriyet Gazetesi'nde Mehmet Üstündağ imzasıyla yayınlanan "Geçmişinden Kurtulamazsın" başlıklı haber için "Bu sözümona haberle ilgili cevap ve düzeltme metni az önce noter kanalıyla Hürriyet gazetesine ve o satırların sorumlularına iletildi. Yasal haklarım adına tek başvuru yeri, her zamanki gibi Türkiye Cumhuriyeti Mahkemeleri" ifadelerini kullandı.

"Geçmişinden Kurtulamazsın" başlığının atıldığı haberde, Defne Samyeli'nin 25 sene önce Mustafa Sandal ile bir ilişki yaşadığı iddiaları ve bu iddiaların Defne Samyeli ile Cem Yılmaz ilişkisine etkisi anlatılıyordu.

Habere atılan 'Geçmişinden Kurtulamazsın' başlığı ve bir kadının açıkça yargılanması birçok kadın tarafından eleştirilmişti. Sosyal medyada tepki çekmişti.

ERKEK EGEMEN DİL VE GÖRÜŞ DEĞİŞMEDİKÇE...

Bu süreçte konuyla ilgili sessiz kalan Defne Samyeli'den de bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Defne Samyeli, haberle ilgili cevap ve düzeltme metninin noter aracılığıyla Hürriyet Gazetesi ve haberi yapan Mehmet Üstündağ'a iletildiğini ifade etti.

Samyeli, erkek egemen dil ve görüş değişmedikçe kadınların basın yoluyla kamuoyunda önünde psikolojik şiddet yaşamaya devam edeceğini ifade ederek habere tepki gösteren herkese teşekkür etti.

Samyeli açıklamasında şunları ifade etti: "Adımın yer aldığı sözümona haber vesilesiyle fikir ve duruşlarını gösteren kadın-erkek- tanıdığım-tanımadığım herkese teşekkür ederim. Bu erkek egemen dil ve görüş değişmedikçe kadınlar basın yoluyla kamuoyu nezdinde sosyal ve psikolojik şiddetin en ağırını yaşamaya devam edecek. Fikrini beyan eden Ayşe Özyılmazel'e hemen ertesi gün yapılan gibi.."