Değişen alışkanlıklarımız

Covid-19 pek çoğumuzun alışkanlıklarını değiştirdi. Daha önceden kalma pekçok alışkanlığım değişti. Örneğin artık daha fazla vaktim var ama aklımı toparlayamıyorum. Eskiye nazaran daha çok okuyorum ama tek seferde okuma sürem azaldı. Sabahları erken kalkmaya akşamları da erken yatmaya alıştım ama bazı günler pek bir şey yapasım gelmiyor. Bazen aniden çok iyi konsantre olup normalde 3 günde bitireceğim işleri 2-3 saatte ve tek oturuşta bitiriyorum. İçkiyi çok azalttım ama bu sefer de kahve tüketimi inanılmaz arttı. Bakın inanılmaz derken abartmıyorum. 15 günde 1,5 kilo kahve içiyorum belki. Eve giren kahvenin haddi hesabı yok.

Online konser izlemeye çalıştım bir süre. İzleyebilene hiçbir itirazım yok. Sektörü ayakta tutabilecek, sektör bileşenlerini ekonomik olarak besleyebilecek her türlü çalışmaya varım. Fakat Instagram’dan konser izlemek benim için çok zor. Telefonu elimde tutarak 1 saat konser izlemek pek bana göre değil. Yine de bu eve kapandığımız süreçte pek çok firmanın sponsorluğunda konserler gerçekleşti ben de bu konserlere ve canlı yayınlara katılarak elimden geleni yaptım. Biliyorsunuz artık yeni dünyada konser düzeninin alkışı, desteği ancak “çevrimiçi olmak”, “beğeni” ve “kalp gönderme” ile oluyor.

Eskiden beri YouTube’dan konser izlediğim için işin o kısmını tercih ediyorum. En azından büyük ekran, hiç olmadı monitör, bana telefon ekranına göre daha kullanışlı geliyor.

İç karartmaya gerek yok bir yandan da. Herkes bir şeyler yapmaya ve çıkış yolu aramaya çalışıyor.

Devir değişiyor. Yarın konser yapsınlar giderim ama aşılansa da gitmeyecek bir kitle mutlaka vardır. İnsanlar bir kere korktu mu tekrar açılması zaman alır, normal. Adapte olmaya çalışırsak hayat daha kolay ilerleyecektir.

Herkese yarayacak yeni bir platform

Bütün bunlar faydalı bir hikayeye bağlamak için anlattım. JoJo isimli yeni bir platform var. Arkadaşlarınızla konser izleyebilme deneyimi. Benim için bir konser izlemek kadar değerliydi arkadaşlarımla konserde buluşup muhabbet etmek. JoJo bu imkanı sunuyor. Oda kiralıyorsunuz ve kenarda sevdiğiniz bir sanatçının konseri dönerken yan tarafta arkadaşlarınızla muhabbet edebiliyorsunuz. Konserde çok geyik yapan arkadaşınızdan uzaklaşırsınız ya hani. Burada da çok konuşan olursa sesini kendiniz için kısabilir veya odadan yollayabilme özellikleri var. Ayrıca konserleri tekil izleme olanağı da elbette var. Bu arada konserlerin canlı olduğunu da belirtmek lazım. JoJo’da mesela dün No:1 konseri vardı. 29 Ocak’ta Can Güngör ve KÖFN, 30 Ocak’ta Halil Sezai, 5 Şubat’ta Şehinşah, 13 Şubat’ta Melek Mosso, 14 Şubat’ta ise Pinhani konserleri var. Bence şu dönemde bu büyük bir lüks. Benim de asla kaçırmayacağım bir konser olduğu için Jolly Joker Vadistanbul sahnesinde gerçekleştirilecek online Şehinşah konseri üzerinden olayın ücretlendirmesine değineyim.. Konserin tekil izlemesi 28 lira, 6 kişilik oda kiralamak ise 90.50 lira. Bence iki türlü de gayet uygun fiyatlar bunlar. 2020 kolay geçmedi ama sektör bir şekilde çıkış yolu bulmaya çalışıyor işte. Bu iş büyüyebilir ve herkese yarayabilir. Hem sanatçıya, hem organizatöre hem de müziksevere… Kısacası tüm sektöre. Daha detaylı bilgi için JoJo.live ziyaret edebilirsiniz.