Değişmesi gereken iktidarın kendisidir
Fotoğraf: ANKA

Haber Merkezi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığında Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve Antalya Milletvekili Cavit Arı’dan oluşan Yerel Yönetimler Heyeti, Adıyaman’da ziyaretlerde bulundu. Torun, CHP Adıyaman İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında, gündeme ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı.

Bölgede tarımın bitme noktasına geldiğine dikkat çeken Torun, “Üretici sahipsiz. Yıllardır Adıyaman’ımızda sulama projeleri bitirilemedi. Suyun bitişiğinde, göletlerin bitişiğinde olan Adıyaman maalesef yıllardır su beklentisi içinde, yaklaşık 152 bin hektar tarım alanı tapulaştırma bekliyor. Çiftçilerimiz tarımsal sulamadan kaynaklı elektrik borçlarından mağdur durumda. Siz üreticiyi, tarımı desteklemeyeceksiniz de şimdiki Tarım Bakanı’nın söylediği gibi Venezüella’da mı tarım yapacaksınız? Kendi üreticisine sahip çıkmayan bir iktidar maalesef halkın iktidarı olamaz, olsa olsa belli lobilerin iktidarı olur” ifadelerini kullandı.

Torun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Adıyaman’ımızda 2022 yatırım programında eğitim için 59 proje öngörülmüş 27’sinin ödenek yok. Sağlıkta 21 proje öngörülmüş 10’unun ödeneği yok. Tarımda 48 yatırım projesi görülüyor, 9 projenin ödeneği yok. Turizmde Nemrut Dağı restorasyonu için hâlâ proje başlanamadı. Amaç bunu koy sen programa nasıl olsa Adıyamanlılar da buna inanır, yapılacak ümidiyle bekler, Adıyamanlılar her şeyin farkında. Bunların siyasi propaganda amaçlı yapıldığı biliniyor.”