Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Celiloğlu’nun, AKP ve MHP ilçe başkanlarıyla birlikte Balçova Belediyesi önünde yapılan açıklamaya katılmadığı için DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar tarafından istifaya zorlandığı öğrenildi

Dekan, AKP ve MHP’lilerle yapılan açıklamaya katılmadığı için Rektör tarafından istifa ettirilmiş!

BERKAY SAĞOL

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları, hastane başhekimliğinin salgın sürecinde kurumun uğradığı zarar gerekçe gösterilerek ek ödemelerinde yüzde 20 kesinti yapılmasına karşı başlattığı eylemlerine devam ederken, ani bir kararla Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Celiloğlu da istifa etti.

BirGün’ün farklı kaynaklardan edildiği bilgilere göre, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celiloğlu’ndan, DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi’nin AKP ve MHP ilçe başkanları ile beraber Balçova Belediyesi önünde yaptığı basın açıklamasına katılmasını istediği ileri sürüldü. Prof. Dr. Celiloğlu’nun ise bu açıklamaya katılmadığı için eski AKP Genel Başkan Yardımcısı ve şimdinin DEÜ Rektörü olan Prof. Dr. Nükhet Hotar tarafından istifaya zorlandığı iddia edildi.

CHP Milletvekilleri, Balçova Belediye Başkanı ve İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, ödemelerdeki kesintiler ardından yapılan eylemlere destek vermişti. Bu eylemlerin ardından da DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü, AKP ve MHP ilçe yöneticileriyle birlikte Balçova Belediyesi önünde açıklama yapmıştı. Prof. Küçükgüçlü, AKP ve MHP’li isimlerin yanı başında yaptığı açıklamada, “Hastanenin iç işlerine siyaset bulaştırmayın” demişti.

Balçova Belediyesi’nin önündeki açıklamaya, DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü’nün yanı sıra, DEÜ Genel Sekreteri Sahip Tiryakioğlu, rektör yardımcıları, AKP Balçova İlçe Başkanı Berkan Yıldızhan ve MHP Balçova İlçe Başkanı Fazıl Şahin, birkaç meclis üyesi, AKP ve MHP’nin Gençlik ve Kadın Kolları destek vermişti.

NÜKHET HOTAR KİMDİR?

2002 yılında siyasete girerek, Adalet ve Kalkınma Partisi’nde 14 yıl boyunca Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. 22., 23., 25. ve 26. dönem İzmir Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunan Hotar, bu süreçte Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkan Vekilliği; Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyeliği de yapmıştır. Çalışma ekonomisi, aile araştırmaları, sendikacılık, ücretler ve toplu sözleşme gibi alanlarda akademik çalışmalar yapan ve çok sayıda yayını bulmaktadır. 2018 yılının Haziran ayında yapılan genel seçimleri için milletvekili adaylığı için başvuru yapmadı. 15 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi rektörlüğüne atandı.