Iğdır Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Ekici'nin eşi Filiz Ekici'nin, fakültenin Finans Bankacılık ve Sigortacılık bölümüne öğretim görevlisi olarak atandığı öğrenildi. Ekici’nin eşinin akademik kadro alabilmesi için alım şartlarının iki kez değiştirildiği, Filiz Ekici'ye uygun şartlar eklendiği iddia edildi.

Dekan yardımcısının eşi aynı fakülteye öğretim görevlisi yapıldı

Iğdır Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Ekici’nin eşi Filiz Ekici’nin, başvuru şartları iki kez değiştirilerek eşinin yöneticisi olduğu fakültenin Finans Bankacılık ve Sigortacılık bölümüne öğretim görevlisi olarak atandığı öne sürüldü.

Iğdır Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Finans Bankacılık ve Sigortacılık bölümündeki ‘Maliye' programına öğretim görevlisi almak için 8 Aralık 2021 tarihinde ilan verdi. Süreç sonunda bu kadroya, Finans Bankacılık ve Sigortacılık bölümünün bağlı olduğu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin dekan yardımcısı Selçuk Ekici’nin eşi Filiz Ekici atandı.

Selçuk Ekici’nin eşinin akademik kadro alabilmesi için alım şartlarının iki kez değiştirildiği, Ekici’nin eşine uygun şartlar eklenerek boş kadroya Filiz Ekici’nin atanmasının sağlandığı ileri sürüldü.

BAŞARILI ADAYLAR MÜLAKATTA ELENDİ İDDİASI

İddiaya göre; 13 Aralık 2021 tarihinde yapılan değerlendirmede Filiz Ekici, mülakata çağırılacak ilk 10 kişi arasına giremedi. Filiz Ekici, açıklanan ilk sonuçta 12. sırada yer alırken daha sonra yapılan bir düzenleme ile 11. sıraya yükseldi.

Filiz Ekici ilk 10’a giremeyince sınava katılmaya hak kazananların mülakatta düşük notlar verilerek elendiği iddia edildi.

“Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliğin 12. maddesi gereğince değerlendirme puanı 65 puanın altında olanlar sınavlarda başarısız sayılır” şartından dolayı tüm adaylar başarısız sayılarak boş kadroya dekan yardımcısının eşi alındı.

ŞARTLAR DEĞİŞTİRİLDİ

Üniversite tarafından verilen ilanda, “maliye alanında tezli yüksek lisans yapmış olma” şartı yer alıyordu. Ancak bu şart, sonra “maliye alanında lisans mezunu olup, maliye alanında tezli yüksek lisans yapmış olma” şartı ile değiştirildi.

Bu şart, daha sonra bir kez daha değiştirilerek, “maliye alanında lisans mezunu olup, maliye alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak, belgelendirmek kaydıyla lisanstan sonra alanında en az iki yıl mesleki tecrübeye sahip olmak” şeklinde yeniden düzenlendi.

Program için ‘ön değerlendirme tarihi' olan 17 Aralık'ta açıklanan sonuçta, istenen şartları yalnızca üç adayın sağladığı belirtildi. Filiz Ekici, üç kişilik listede 3. sırada yer aldı. İddiaya göre mülakat sınavına da Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Ekici ile aynı bölümden öğretim üyeleri girdi.

(ANKA)