Google Play Store
App Store

9 yıl önce Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli 13 polisin yaşamını yitirdiği saldırı gerekçe gösterilerek Iğdır'da DEM Parti İl binasına polis baskını düzenlendi. Baskında DEM Parti Iğdır İl Eş Başkanı Mehmet Selçuk ve 7 kişi gözaltına alındı.

Kaynak: Haber Merkezi
DEM Parti Iğdır il binasına polis baskını: İl Eş Başkanı Selçuk gözaltına alındı

DEM Parti Iğdır İl Binasına bugün sabah saatlerinde operasyon düzenlendi.

Yapılan polis baskınında DEM Parti Iğdır İl Eş Başkan Mehmet Selçuk ve 7 kişi gözaltına alındı. İl binasının etrafına polis bariyerleri kuruldu, binaya girişler yasaklandı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre operasyon, 9 yıl önce Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polisleri taşıyan midibüsle koruma görevi yapan araca bombalı saldırı düzenlenmesiyle ilgili devam eden soruşturma kapsamında yapıldı. Saldırıda 13 polis yaşamını yitirmişti.

Kentte sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda, DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk'un da arasında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

DEM PARTİ'DEN AÇIKLAMA

DEM Parti, sosyal medyadan açıklama yaparak, "Iğdır il binamız polis tarafından ablukaya alındı, aralarında İl Eş Başkanımızın da olduğu gözaltılar var. İktidarın sopası haline gelen polis ve yargı, her adımıyla demokratik siyaset hakkını engellemeye devam ediyor. Bu çabalar nafiledir. Hedef göstermelerle, gözaltı ve tutuklamalarla tek bir üyemize bile diz çöktüremeyeceksiniz" ifadelerini kullandı.